Bruker ferjene i Arendal som lokkemiddel

Ordfører i Arendal Robert Cornels Nordli (Ap) mener byferjene til og fra Hisøy og Tromøy er viktige for byen, og vil ha de med i en framtidig Areal- og transportplan for arendalsregionen. Internasjonale selskaper bruker byferjene som lokkemiddel for å få folk til Arendal, opplyser Næringsforeningen.

Kolbjørn byferje i Arendal

Byferja Kolbjørn til kai i Arendal sentrum.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Når vi snakker med våre internasjonale selskaper som er i Arendal, så trekker de fram nettopp byferjene som et fortrinn. Det er ikke mange byer i Norge som har slike ferjer som en del av den daglige transporten, sier daglig leder i Arendal Næringsforening Morten Haakstad.

– Dette er både nyttig og sjarmerende, og de internasjonale selskapene i Arendal bruker dette som virkemiddel for å lokke folk til byen, sier han.

– Et fortrinn

Morten Haakstad mener ferjene utvikles og bli en del av det kollektive transporttilbudet i Arendal.

Han får støtte av byens ordfører Robert Cornels Nordli.

– Både innbyggere og næringsliv vil ha byferja, og da er det helt unaturlig når vi jobber med et framtidig kollektivsystem i Arendal ikke å ta med muligheten for å videreutvikle byferja. Vi skal ha den med, sier Nordli.

På styremøtet for en framtidig Areal- og transportplan for arendalsregionen tidligere denne uka, understrekte ordføreren at det handler om å benytte seg av de fortrinn som er i Arendal.

– Ferjene er noe positiv i forhold til både bomiljø og næringsliv.

Kolbjørn fyferje i Arendal

Byferja Kolbjørn trafikkerer flere ganger frem og tilbake fra sentrum til Kolbjørnsvik.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Sponset av næringslivet

Tilbakemeldingene fra næringslivet, er blant annet at byferja er eksotisk, sier Nordli.

– Det er idyllisk å reise med ferjene Skilsø og Kolbjørn, og det er ikke uten grunn at næringslivet lokalt går inn og sponser byferja. Da skal selvfølgelig vi være med på å videreutvikle den, sier han.

Dagens ferjer er fra 1980 og 1965, og en mulig overgang til el-ferger har tidligere vært diskutert i Arendal, men er foreløpig ikke blitt realisert.

– Allerede i dag finnes det teknologi som gjør at det er mulig å ha en elektrisk byferje i Arendal både om sommeren og om vinteren. Teknologien er der, det er snakk om pris, sier Nordli.

Arendal by

Arendal by om sommeren.

Foto: Svein Sundsdal/NRK