NRK Meny
Normal

Brøytetabbe førte til problemer

En brøytetabbe førte til at ingen boligveier på østsiden av Kristiansand ble brøytet i natt. Brøytesjef Odd Kristiansen beklager det som skjedde.

Manglende brøyting

Boligveier på østsiden av Kristiansand ble ikke brøytet i natt. Klokken 13.00 onsdag er det ennå ikke brøytet i denne veien på Gimlekollen.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Tabben gikk på at brøytemannskapene som skulle ha brøytet områder på østsiden av Kristiansand, ikke fikk beskjed om å dra ut for å brøyte.

– Vi fikk en svikt på det elektroniske utkallingssystemet vårt. De vi trodde var ute og brøytet, var ikke det, sier brøytesjef Odd Kristiansen.

Fikk ikke utkalling

Ifølge Kristiansen førte svikten til at boligveiene på Hånes og i Randesund ikke ble brøytet i natt. Det skal også være tilfelle på Gimlekollen.

Utkallingen skjer gjennom et utkallingssystem. Brøytemannskapene er inndelt i forskjellige grupper alt etter hvilken oppgave de skal utføre.

– Det er et system som hjelper oss i motsetning til systemet vi hadde tidligere. Da måtte vi ringe opp hver enkelt. Nå kaller vi ut forskjellige grupper ved å trykke på en skjerm.

Oppdaget i dag tidlig

Brøytesjefen er usikker på hva som har gått galt.

– Vi begynte å kalle ut brøytemannskapene kl 02.00 i natt. Da hadde det kommet varierende snømengder. Noen steder hadde nedbøren kommet som regn, mens det andre steder hadde snødd. På det meste hadde det kommet 30 centimeter snø.

Boligveier ble ikke brøytet

Louises vei på Gimlekollen i Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Ikke før mellom klokken sju og åtte i dag tidlig, ble det oppdaget at brøytemannskapene på østsiden ikke hadde fått beskjed om å brøyte.

– Det gjorde at vi ble noen timer forsinket, sier brøytesjefen.

– Er det trykket på feil knapp eller er det en som er glemt?

– Vi har ikke helt klart å finne ut av hva som skjedde. Utkallingen ble gjort via et nettbrett, men vi har ennå ikke funnet ut hva som gikk galt. Dette jobber vi med nå.

Odd Kristiansen

Brøytesjef i Kristiansand, Odd Kristiansen beklager hendelsen.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Brøytesjefen beklager det som skjedde.

– Begynner å hjelpe

Brøytesjefen mener at de nå har oversikt over hvordan forholdene er på veiene.

– Det begynner det å hjelpe nå. Alle veiene skal være gjennombrøytet, men det gjenstår fortsatt en del etterrydding.

– I øst ligger vi som sagt litt etter, men på vestsiden av byen begynner det å se bra ut, sier han.

Brøytet vei på Søm

Boligveien Vardåssløyfen på Søm har omsider blitt brøytet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK