Bro kollapset – tre personer reddet opp av vannet

Tre personer er reddet opp av vannet etter at deler av Bankebroa i Mandal har rast sammen. Ingen personer er alvorlig skadet, ifølge politiet.

Bankebrua kollaps
Foto: Ronny Blix

Det er en bro for sykkelfelt, under oppføring, som har rast sammen. Arbeidere som jobbet med broa havnet i vannet, og er alle reddet opp.

Vitner på stedet forteller at en av dem blødde en del og ble fraktet bort i ambulanse.

Ifølge politiet er ingen av de involverte alvorlig skadd.

Politiet opplyser at arbeidstilsynet er varslet og er på vei til stedet.

Plutselig kommer et kjempebrak, og det fyker trebiter og støv. Vi forstår ikke hva som skjer. Det er akkurat som at broa blir hengende litt i lufta, før den raser sammen.

Siren Vetnes Johannessen, vitne
BAnkebroa kollaps 3

– Et kjempebrak

Siren Vetnes Johannessen var på tur med sin mor og bror, da de tilfeldigvis ble stående og se på broa som er under oppføring. Og det var akkurat da hendelsen skjedde.

– Plutselig kommer et kjempebrak, og det fyker trebiter og støv. Vi forstår ikke hva som skjer. Det er akkurat som at broa blir hengende litt i lufta, før den raser sammen. Så kom en sabla stor bølge i etterkant, forteller Johannesen til NRK.

Hun la ikke merke til at det var folk på broa da den raste.

– Men jeg forstod raskt at det må ha vært det, for de begynte å løpe så veldig. Og etter en stund kom en mann i rød arbeidsdress klyvenes opp av vannet, sier hun.

Kaotisk

Tre arbeidere havnet i vannet. Johannessen var 200-300 meter unna, og da de kom bort til broa, var det en kaotisk situasjon.

– Det var mye kaos og deler av broa begynte å flyte utover fjorden, så det var vanskelig å se hva som var hva, sier Johannessen.

Dykkere fra brannvesenet undersøkte sjøen etter hendelsen.

Bro kollaps

Dykkere undersøkte vannet etter kollapsen.

Foto: Ronny Blix
Laster kart, vennligst vent...