Bransdal kan bli ny fylkestopp

Vennesla-ordfører Torhild Bransdal (KrF) vurderer å si nei til gjenvalg i Vennesla og ja til å toppe fylkesvalglista.

Torhild Brandsdal

Vennesla-ordfører Torhild Bransdal (KrF).

Foto: Svein Sundsdal

I går ble et kjent at Thore Westermoen ikke tar gjenvalg. Han er nå fylkesvaraordfører i Vest-Agder, men har tidligere også vært fylkesordfører i flere perioder.

Spekulasjonen er nå i gang om hvem som blir den nye toppkandidaten til KrF i Vest-Agder. Etter det nrk.no erfarer, er Bransdal favoritt.

Med sin sterke bakgrunn som fylkesleder for KrF og vararepresentant til Stortinget er hun nærmest garantert å få plassen, hvis hun svarer ja.

Selv sier hun i dag:

– Jeg vil avvente en eventuell henvendelse fra nominasjonskomiteen. Men jeg har ikke stengt noen dører, hverken til fylket eller kommunen.

Brandsdal har nå vært ordfører i 15 år. På Agder er det bare ordføreren i Evje og Hornnes, Bjørn Ropstad, som har sittet så lenge av de nåværende ordførerne.

Hvis Bransdal blir KrFs førstekandidat ved fylkesvalget neste høst, blir hun formelt fylkesordførerkandidat. Men med dagens oppslutning, er det nok mest sannsynlig at hun- og KrF -må kjempe om varaordførerplassen.

Nominasjonskomiteen til Vest-Agder KrF har bedt lokallagene foreslå aktuelle navn innen 3. september.

Vest-Agder KrF har flere kandidater, hvis Bransdal ikke vil.

Varaordføreren i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, er en respektert politiker som kan bli aktuell. Hvis Tore Askildsen, ordføreren i Mandal, gir seg etter en periode, kan han være aktuell til en sentral plass på KrFs fylkesvalgliste. Per Stordrange fra Flekkefjord er nestleder i fylkespartiet. Også han er en person som nevnes som aktuell.