NRK Meny
Normal

Gutta i røyken

Barske brannmenn blotter brystkassa.

Brannmenn i Åmli
Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Brannmannskapene i Åmli lager nå det som trolig blir årets julegave i de indre bygder på Agder.

I sommer var de brannhelter i Froland, i det som var Norges største skogbrann etter krigen. Nå lager de kalender som skal sette hjerter i brann.

NETT-RADIO: BLOTTER BRYSTET

Brannmenn i Åmli

Hot, hottere, superhot, hottest...

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

I beste Playboy-stil skal brannmennene posere med slanger og hjelmer foran glinsende tankbiler i fortsatt svartsvidd skog, skriver VG.

Rett under streken

- Kalenderen skal ikke ha bilder som går over streken, men som ligger rett under streken, sier brannveteran Ivar Halvorsen.

Ideen til kalenderen kom da mange av de frivillige brannmennene skulle slutte samtidig. Sju veteraner sa takk for seg etter 170 års virke, og neste generasjon - mange i familie med sine forgjengere - skulle overta. I den forbindelse ville man ta noen bilder av mannskapene, og ideen om kalenderen ble født.

- Flere aviser, tv og ukeblader har tatt kontakt med oss, så dette er tydelig populært, sier Halvorsen, som ikke legger skjul på at det har blitt tatt noen ekstra situps for kalenderens skyld.

- Vi må jo være i form. Som en sa, "Nå må du ta det bildet, for vi kan ikke holde pusten i mer enn 30 sekunder".

Overskuddet av kalenderen skal gå til Luftambulansen i Arendal.

- De er vår nærmeste hjelp når noe skjer. Vi er også redningstjeneste, og du får mer alvorlige ting enn brann når du tar folk ut av biler og sånn. Men brannen i Froland tok på fysisk. Mange hadde fem - seks døgn der de sto på i ett, sier Halvorsen.

Brannmenn i Åmli

Under brannen i Froland sto deltidsbrannmennene fra Åmli på døgnet rundt. Nå vil de pryde de tusen hjem.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK