NRK Meny
Normal

Brannen var påsatt

Brannteknikere fra politiet har konkludert med at brannen i Husebyparken asylmottak i Farsund trolig er påsatt.

Brannundersøkelse

LETTE ETTER SPOR: Teknikere fra politiet startet tekniske undersøkelser ved asylmottaket onsdag formiddag.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Politiet sier alt tyder på at brannen i asylmottaket er påsatt, etter at de onsdag har gjort undersøkelser på branntomta.

NETT-TV: SE VIDEO FRA BRANNEN HER

- På grunnlag av vitneutsagn og på grunn av undersøkelser i dag, mener vi å ha lokalisert hvor brannen startet. Der den startet var det ingen naturlig brannkilde, sier lensmann i Farsund, Kåre Undhammer.

Reddet seg ut

Det var tidlig mandag morgen at det begynte å brenne i en garasje ved asylmottaket i Farsund. Brannen spredte seg til hovedbygningen hvor 10 personer, som bodde i bygget, lå og sov.

Alle kom seg ut, uten fysiske skader. I tillegg ble folk i nabobygninger evakuert. Brannen har skapt frykt blant beboerne på asylmottaket.

Video nsps_upload_2009_3_11_19_4_3_330.jpg

Beboerne frykter nye branner

Bygget er formet som en H og brannen spredte seg fra den ene fløyen, til den andre. To tredeler av bygningen ble totalskadd i brannen. 25 brannmannskaper fra Farsund, Vanse og Mandal deltok i slukkingsarbeidet.

Vet ikke hvem som står bak

Politiet har svært få spor å gå etter, ifølge lensmann i Farsund, Kåre Undhammer.

Kåre Undhammer

ØNSKER TIPS: Lensmann Kåre Undhammer i Farsund sier politiet står uten spor.

Foto: Odd Rømteland / NRK

- Vi vet ikke hvem som har gjort det, men vi går ut fra at brannen er påsatt på det nåværende tidspunkt og jobber ut fra det. Hvem som har satt fyr, har vi ikke kommet noe nærmere, sier Undhammer.

Ønsker tips

Undhammer sier politiet nå avhører de personene som var i nærheten da brannen ble oppdaget, for å høre om de har opplysninger om hvem som kan ha startet brannen.

- En brann hvor det bor folk er alltid alvorlig. Vi ønsker sterkt å få oppklart saken og dersom noen har opplysninger, vil vi gjerne ha dem. Vi har ingen spor, sier Undhammer.

Brann Husebyparken Asylmottak Farsund

Se video fra brannen mandag her