Brann i leilighetsbygg i Arendal

Tjue beboere og naboer er evakuert etter en brann i et leilighetsbygg i Arendal onsdag morgen. Fem personer er kjørt til sykehus og legevakt.

Et leilighetsbygg i Arendal sentrum brant onsdag morgen. To personer ble bragt til sykehus, mens 20 beboere ble evakuert

Brannvesenet drev etterslukking for å hindre større spredning av brannen.

Leilighetsbygget ligger i Østre gate i Arendal sentrum. Det er en urmaker i førsteetasje og flere leiligheter i etasjen over.

Brannen skal nå være slått ned, men slukningsarbeidet fortsetter.

– Vi driver å river både tak og vegger i et nabobygg fordi det har vært en del røykutvikling derfra, forklarer Terje Henriksen, overbefal i Østre Agder Brannvesen.

Han påpeker at brannen ikke er under kontroll før den er helt slukket.

– Men vi har begrenset den veldig godt, sier Henriksen.

To til sykehus

Ifølge innsatsleder for politiet, Kurt Ulven, var det var en forbipasserende som meldte om brannen klokken 06.54.

Kurt Ulven

Politiets innsatsleder Kurt Ulven forteller at to personer er kjørt til sykehus.

Foto: Elisabeth Grosvold / NRK

– Det ble da observert en barføtt mann på utsiden av bygget som trolig har kommet seg ut på egenhånd, sier innsatslederen.

Han bekrefter at dette er en av to som er kjørt til sykehus.

– Den andre er ei gravid kvinne som falt under evakueringen, og ble derfor kjørt til sykehuset for sjekk, sier innsatslederen.

Tre til legevakt

– Etter at en lege sjekket de evakuerte på evakueringssenteret, ble tre personer sendt til legevakt for ytterligere sjekk av eventuelle røykskader, sier assisterende stabssjef Jon Kvitne.

Tilsammen er tjue mennesker evakuert, disse blir i følge politet tatt inn på Thon Hotel der det er opprettet evakueringssenter. Innsatsleder Kurt Ulven bekrefter overfor NRK at leilighetskomplekset er tomt.

– Vi har tatt oss inn i hver enkelt leilighet med makt der det har vært nødvendig.

Flere bygg berørt

Det er tre bygg som ligger vegg i vegg som er delvis skadet etter brannen, ifølge overbefal i Østre Agder, Terje Henriksen.

Brannskader i Arendal

Tre bygg er rammet av brannen i Arendal sentrum.

Foto: Elisabeth Grosvoll / NRK

– Det er hovedbygget der brannen startet og nabobyggene på hver side av dette som er skadet etter selve brannen og at vi har vært nødt til å skjære hull, pluss vannskader som følge av slukningsarbeidet, forklarer han.

Fullt mannskap

– Vi har satt alt mannskap i sving der nede, det er veldig utrivelig når slike branner oppstår, sier Terje Rømyr som er operatør ved 110-sentralen i Agder.

Assisterende stabsjef i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, forteller også at alt av tilgjengelig mannskap hos nødetatene ble sendt til Arendal.

Østre Gate
Foto: Tore Steen / NRK