Mann funnet død etter brann

En mann er funnet omkommet etter en brann i et bolighus i Arendal fredag morgen. Brannvesenet driver nå etterslukking og riving på tomta.

Brann i Arendal

Huset var da overtent og røykdykkere søkte seg gjennom de delene av huset som etterhvert ble mulig å søke gjennom.

Foto: Leif Dalen / NRK

Politiet fikk melding om brannen på Vollenetoppen i Arendal klokka 4.39 fredag.

Huset var da overtent og røykdykkere søkte seg gjennom de delene av huset som etterhvert ble mulig å søke gjennom. Det er flere personer som bor i huset enn de som er registrert på adressen, og politiet jobber med å få oversikt over alle som kan ha vært i huset.

Mannen er fredag ettermiddag hentet ut av bygningen og fraktes til Oslo for obduksjon.

Brannvesenet har gjennomsøkt store deler av huset. Det er fortsatt noen steder de ikke kommer til.
– Det er med stor sannsynlighet ikke flere folk på tomta, sier Hans Bakke, avdelingsleder for beredskap i Østre Agdre Brannvesen.

– Vi har en formening om hvem som skal ha tilhold i huset. Krimteknikerne er i dialog med brannvesenet om når de kan starte sine undersøkelser, sier politiets operasjonssentral til NRK fredag morgen.

Brannvesenet opplyser at krimteknikere fra politiet fortsatt ikke kan ta seg inn i huset, men at de kan gjøre undersøkelser i området rundt.

Det blir sannsynligvis ikke gjort åstedsundersøkelser på branntomta i Arendal før mandag morgen. Det er fortsatt fare for at huset kan rase sammen.

Ikke mulig å gjennomsøke huset

Under slukningsarbeidet er det gjort funn av en død person som ennå ikke er identifisert. Huset er ikke ferdig gjennomsøkt, for det har ikke vært mulig for røykdykkerne fra brannvesenet å gå gjennom hele huset, sa operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt til NRK tidligere fredag morgen.

Politiet har vakthold på stedet og branntomta vil bli undersøkt av kriminalteknikere senere. Årsaken til brannen er ukjent, opplyser Formo.

Brann i Arendal

Huset er totalskadd i brannen.

Foto: Leif Dalen / NRK

Var overtent

Politiet fikk melding om brannen på Vollenetoppen i Arendal klokka 4.39 fredag og meldte drøyt ti minutter senere at nødetatene var på stedet.

Klokka 5.46 ble det opplyst at det var kontroll på brannen og at det ikke var fare for spredning til naboeiendommer.

Politiet kom tidlig i kontakt med noen av dem som bor på adressen, men ikke alle.

– Vi har ikke full oversikt over hvor mange som kan ha vært i huset, fordi det også er snakk om noe utleie, sa Formo til NRK klokka 5.30.