NRK Meny
Normal

Slakteren måtte hoppe ut av vinduet

Slakter Bård Klungland våknet av et smell og måtte hoppe ut av vinduet i andre etasje for å redde seg unna flammene.

Brann Slakter Eikestøl

Lokalene til slakteren på Lunde i Søgne ble natt til mandag påført store brannskader.

Slakter Bård Klungland med pølsedusøren

Slakter Bård Klungland havnet på sykehus med en del brukne bein i kroppen etter hoppet fra låvevinduet. (Arkivfoto).

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Brannvesenet rykket ut etter å ha fått melding om brannen hos «Slakter Eikestøl» klokka 01.50. Da de begynte slukkingen 20 minutter etter, var det allerede full fyr i huset og brannen slo gjennom taket, ifølge vaktoperatøren på 110-sentralen.

Den som varslet om brannen var innehaver Bård Klungland, som lå og hvilte seg i andre etasje av bygget før han skulle på jobb.

– Var bare å komme seg ut

– Jeg våknet av et smell og da jeg åpnet døra så jeg fort at her var det bare å komme seg ut. Jeg ringte 110 og hoppet ut av vinduet.

Når NRK snakker med Klungland mandag morgen ligger han på Sørlandet sykehus i Kristiansand og venter på legen.

– Fra vinduet og ned til bakken er det 3-4 meter og jeg traff et gjerde da jeg landet, så jeg brakk noen ribbein og noe i foten, sier Klungland.

Brann Slakter Eikestøl

– Er totalskadd

Slakteriet på Lunde, som nå heter T T Eikestøls Eftf Bård Klungland, er en kulturinstitusjon i Søgne. Slakteriet var ett av stedene som ble dokumentert i en fotoutstilling i fjor.

Daglig leder Elise Holmen skulle etter planen overta slakteriet etter sin far Bård Klungland 1. juni. Nå er hun usikker på slakteriets framtid.

Holmen sier bygget er totalskadd og at det vil ta flere måneder før slakteriet kan åpne dørene igjen, men at hun håper de får det til.

Elise Holmen

Daglig leder Elise Holmen sier bygget er totalskadd.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

– Det ser ut som om brannen startet i et sikringsskap oppe på loftet på låven der vi har lager. Andre etasje av låven er helt brent ut, mens førsteetasje er ødelagt av vann og aske. Jeg har ikke fått noen avklaring på hva som skjer videre. Jeg kan foreløpig ikke se for meg at vi kan drive noe her.

– Hva skjer med slakteriet nå?

– Jeg håper vi kan få bygd det opp igjen. Jeg synes det er veldig trist at dette brant, det er et gammelt bygg som ikke kan gjenskapes, sier Holmen.

Brannvesenet måtte tilbake

Brannmannskapene jobbet med slukking og etterslukking fram til klokka 04.00 mandag morgen. Mandag formiddag begynte det å ulme og ryke på branntomta igjen og brannvesenet måtte komme tilbake for å etterslukke.

Politiet skal ikke undersøke branntomta før tidligst tirsdag.

Laster kart, vennligst vent...