– Det var ekstra deilig å score mål igjen

Start-spiller Espen Børufsen sier det var ekstra deilig å score mål igjen etter lang tid uten en scoring. Start slo Lillestrøm 3-1 i går og Børufsen scoret det andre målet.

Espen Børufsen

Espen Børufsen scoret 2–1 målet mot Lillestrøm søndag.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Start tok en kjempeviktig seier på Sparebanken Sør Arena søndag.

Laget skapte målfest for hjemmepublikummet og kampens kanskje mest minneverdige opplevelse var 2-1 scoringen som snudde kampen.

Espen Børufsen fyrte av en suser fra 20 meter etter nydelig forarbeid av Espen Hoff.

– En tung periode

– Hvor viktig var det å ta tre poeng mot Lillestrøm?

– Det var utrolig viktige poeng for Start. Vi har vært inne i en tung periode og når vi endelig får en seier på hjemmebane, så smaker det ekstra godt, sier Børufsen til NRK.

Han innrømmer at det var en spesiell opplevelse å score mål igjen etter lang tids måltørke.

– Var det litt følelsesmessig sterkt for deg å score mål i går?

– Ja, det var det. Det var et sårt trengt mål for min del. Det er lenge siden jeg har scoret mål, og det er noe jeg har jobbet hardt for å få til. Når endelig målet kommer så er det ekstra deilig, sier Børufsen.

Plaget av skader

Espen Børufsen har vært plaget av skader, men håper nå å være tilbake for fullt.

– Rett før sesongen begynte så slo jeg skulderen ut av ledd og fikk en operasjon der. Det satte meg ut av spill i to og en halv måned. Også er det å komme tilbake igjen og få bygget opp formen. Det har tatt litt tid. Men nå er det deilig å være tilbake igjen.

– Er formen der den skal være?

– Nei, jeg føler fortsatt at jeg har en del å gå på, men de siste kampene føler jeg at det har løsnet litt. Det tar lang tid å bygge opp en toppform, men jeg føler jeg er på god vei nå, sier Børufsen.

– Har vært tøft

Børufsen innrømmer at det har vært en vanskelig tid både for ham selv og resten av laget.

Han sier stemningen i garderoben har vært tøff den siste tiden.

– Det har vært tøft. Vi spiller fotball og lever jo av å vinne fotballkamper. Det er kjipt når vi får såpass mange tap som vi har fått. Vi er veldig misfornøyde med den vårsesongen vi har hatt, og da er det jo ekstra deilig å få den seieren i går.

– Er det nå slik at dere kikker oppover på tabellen og ikke nedover?

– Selvfølgelig kikker vi oppover. Lagene rundt oss på tabellen vant også sine kamper, og da er det veldig viktig at vi også vinner. Så nå er det bare å se fremover, sier Børufsen.

Han sier Start har et mål om å havne på øvre halvdel av tabellen når sesonger er over.

– Vi har satt oss et mål om øvre halvdel av tabellen. I fjor kom vi på 9. plass. Og vi har et ønske om å komme høyere i år, sier Børufsen.

Jobbe med det defensive

Neste helg skal Start møte Sandnes Ulf som ligger nederst på tabellen.

– Hva tenker du om den kampen?

– Nå skal vi dra med oss den gode opplevelsen vi fikk i går. Denne treningsuka skal vi bygge videre på de gode opplevelsene vi fikk. Nå har vi jobbet veldig mye med det defensive og klare å få tettet igjen bakover. Vi har sluppet inn altfor mange mål. Offensivt så er det bare å fortsette med det vi gjorde mot Lillestrøm, avslutter Børufsen.

Start ligger nå på 12. plass på tabellen med 15 poeng. Molde leder eliteserien med 33 poeng, og Sandnes Ulf ligger nederst med 10 poeng.

Målscorer Zlatko Tripic om Start-kampen mot Lillestrøm.