Børufsen-dobbel sikret Start-seier

Espen Børufsen ble den store helten da Start slo Ullensaker/Kisa 3–1. Kampen ble stoppet i 20 minutter på grunn av en stygg hodeskade.

Start-Ullensaker/Kisa

Det ble en spesielt lang førsteomgang på Sør Arena søndag kveld.

Kampen ble stoppet i nær 20 minutter etter at Ullensaker/Kisas somaliske midtstopper Ciise Abshir fikk en hodeskade i en duell med Starts finske forsvarsspiller Tapio Heikkilä.

Abshir var ved bevissthet da han ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand i ambulanse. Tilstanden skal være stabil, opplyser klubben.

– Vi håper han kommer seg raskt, sier Ullensaker/Kisa-trener Vegard Skogheim.

HODESKADE: Ciise Abshir ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter å ha fått en smell i hodet i en duell.

To scoringer på rappen

Start fortsatte å presse etter den lange pausen.

Etter 60 minutter i førsteomgang stanget Espen Børufsen Start i ledelsen etter et innlegg fra kanten.

Dessverre for sørlendingene tok det ikke lang tid før Niklas Sandberg utlignet.

I førsteomgangens siste spilleminutt dunket han ballen i mål på et frispark fra cirka 20 meter.

Dermed sto det 1–1 på måltavla da lagene gikk til pause etter en førsteomgang som varte i over 65 minutter.

KORTVARIG JUBEL: Starts Espen Børufsen omfavnes av lagkameratene etter å ha stanget Start i ledelsen. Men det tok ikke lang tid før Ullensaker/Kisa utlignet.

To «lokale» scoringer i andreomgang

Start brukte pausen godt og fortsatte å skape sjanser i andreomgang foran de 3084 tilskuerne på Sør Arena.

I det 55. minutt banket Erlend Segberg ballen via tverrliggeren og i mål etter en snart pasning fra Jens Skogmo.

Klubbens lokale spiller fra Kristiansand sendte Start nok en gang i ledelsen med sitt første mål for sesongen.

– Det var en fantastisk følelse, sier Segberg til NRK etter kampen.

Men det var en annen mann fra Kristiansand som virkelig fikk en fin kveld i vårsola. 15 minutter etter Segbergs mål dukket Espen Børufsen opp nok en gang.

Han plasserte ballen kontrollert i mål med venstrebeinet fra 16-meteren, og sikret Start tre viktige poeng.

– Dette var utrolig deilig. Jeg trengte dette, sier Børufsen til NRK.

Starts Espen Børufsen var svært fornøyd med å ha scoret to mål mot Ullensaker/Kisa.
Steinar Pedersen er godt fornøyd med Start-spillernes innsats etter 3-1-seieren mot Ullensaker/Kisa.