Hopp til innhold

Bør bli ledende på miljøteknologi

Sørlandet bør bli den ledende landsdelen innen miljøteknologi, mener Alf Holmelid.

Alf Holmelid

Alf Holmelid (SV) mener Innovasjon Norge, Enova og Forskningrådet bør dannes et felles kontor på Agder.

Foto: Privat

Holmelid har lang yrkeserfaring fra industri og forsking og mener institusjonene som finansierer forsking bør danne et felles kontor på i Agder.

– Agder er i dag en ledende region i Norge når det gjelder miljøteknologi. Det er nok å nevne navn som Elkem Solar, som produserer solceller, og Vestas, som leverer til vindmølleindustrien, sier Holmelid.

Holmelid er SVs førstekandidat i Vest-Agder til Stortinget . En av hans viktige kampsaker er mer satsing på miljøvennlig tekonologi.

– Må jobbe sammen

Innovasjon Norge, Enova og Forskningrådet er de som finansierer bedrifter til miljøteknologisk forskning. De bør være nær bedriftene og universitet der det også foregår forskning, mener Holmelid.

– De må jobbe tett sammen med industrien på den ene sida og forskningsmiljøene på den andre sida.

Holmelid utfordrer ikke bare industrien og forskningsmiljøene, men også politikerne, med det han kaller et budskap og en løsning.

– Jeg vil utfordre politikerne på Agderbenken til å støtte en sånn tanke. Nå har vi snakket veldig mye vei på Sørlandet og det er vel og bra, men vi må gjøre mer om vi skal få et livskraftig næringsliv på Sørlandet.