NRK Meny
Normal

Boplikten kan forsvinne på Ågerøya

Kristelig Folkepartis ordførerkandidat i Lillesand, Andreas Brovig, går inn for å fjerne boplikten på Ågerøya. Dermed står boplikten for fall på øya i Lillesand.

Andreas Brovig

KrFs ordførerkandidat, Andreas Brovig i Lillesand, går inn for å fjerne boplikten på Ågerøya. Dermed ligger det an til et politisk flertall for dette etter kommunevalget.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Med ordførerkandidatens klare motstand mot boplikt kan det gå mot et flertall for dette forslaget i kommunestyret i Lillesand med stemmene til KrF, Frp og Høyre.

KrFs bystyregruppe vil ikke samlet ta standpunkt i denne saken før etter valget, men førstekandidat Brovig er helt klar på hva han mener.

– Det har vært mye her som ikke har fungert tilfredsstillende, og derfor mener jeg at tiden er moden. Jeg vet at det har vært diskutert i mange, mange år, men nå føler jeg at tiden er moden for å heve boplikten, sier Brovig.

Ikke godt nok tilbud

Brovig mener kommunens tjenestetilbud ikke rettferdiggjør en boplikt på Åkerøya i Lillesand.

Men partiet vil ikke ta noe endelig standpunkt i saken før etter valget.

– Rett og slett fordi dette er en veldig vanskelig sak. Og det tror jeg de fleste kan være enig i. Men for meg har det vært viktig å høre på dem som bor på øya, de som er berørt av denne saken, sier Brovig.

Men dersom kommunevalget går de borgerlige partienes vei, kan KrF sammen med Frp og Høyre sørge for at boplikten på Ågerøya forsvinner.

– Vi vil ikke gjøre noe med den generelle boplikten i kommunen. Den fungerer bra og vi vil beholde den. Men når det gjelder Ågerøya så har jeg bestemt meg for å jobbe for å fjerne den. Men vi vil ha en prosess i KrF etter valget, sier Brovig.

Boplikten blir fjernet på Ågerøya

VIDEO: Folk er delt i spørsmålet om boplikt.