Hopp til innhold

Boller og politi til folket

Nå skal det bli andre boller.

Boller.
Foto: BEBETO MATTHEWS / AP

Utelivsbransjen, taxinæringen, natteravenene og politiet i Kristiansand har slått seg sammen for å bekjempe fyll og bråk i julebordssesongen.

Mer politi i gatene nattestid, telt for dem som venter på taxi, servering av boller, vann og kaffe, er tiltak som skal bekjempe bråk.

80 000 kroner fra drosjenæringen og Kristiansand kommune skal brukes til boller og kaffe mot julebordsfylla i byen.

Ole Hortemo, sjef på Kristiansand politistasjon, tror felles tiltak kan hjelpe i helgene før jul.

Mer politi i gatene

- Dette har jeg veldig god tro på. Det er når mange jobber sammen om felles mål at vi vil lykkes. Og det er ikke bare boller og brus det er snakk om, politiet vil også være tilstede.

Skjenking
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

- Vi vil toppe bemanningen om nettene i helgene og vi vil ha nulltoleranse i forhold til de overtredelsene vi har ressurser til å gripe inn i forhold til. Da blir det bøtelegginger og det blir prioritert etterforskning av de voldssakene som måtte oppstå, sier Hortemo.

Han vil ikke si noe om hvor mange politifolk som vil være ute i gatene i julebordssesongen, bare at han vil toppe bemanningen.

Dette handler om mer enn å bekjempe ting som har skjedd, det handler om å forebygge.

Ole Hortemo, sjef på Kristiansand Politistasjon

Boller og kaffe

Taxinæringen vil sette opp telt på holdeplassen og vil også være tilstede utenfor utvalgte utesteder. Natteravnene skal stå i problemkrysset ved 7-Eleven og dele ut boller, kaffe og vann.

- Vi har prøvd dette før og fått mange positive reaksjoner. Dette skaper masse smil og det forplanter seg. Vi skal også ha mange mennesker ute som hjelper til med serveringen, sier Kjartan Myklebust, leder for natteravnene i Kristiansand.

- Den holdningen og profesjonaliteten som vises av flere her når det gjelder å behandle folk som har fått litt for mye, er viktig for aggresjonsnivået vi opplever på gaten. Og det at flere edrue voksenpersoner er på byen betyr i seg selv mye, sier politistasjonssjef Ole Hortemo.