Boligfelt skaper konflikt

Boligfelt fikk Ap-leder May Britt Lunde til å fyre av bredside mot fylkesmannen i Aust-Agder.

May Britt Lunde
Foto: Svein Sundsdal/NRK

Striden om boligfeltet Trollbakkane Moisund i Evje og Hornnes fortsetter.

Det har skapte kraftige reaksjoner og fått mange til å riste på hodet at fylkesmannen i Aust-Agder har levert innsigelse på boligfeltet som ligger 10 km sør for Evje sentrum og 50 km nord for Kristiansand.

Pendlerlandsby

Planene skal være i strid med stortingets klimapolitikk fordi boligfeltet vil skape mer pendling og bilbruk. Det blir en pendlerlandsby, mener fylkesmannen.

– Det er helt utrolig og merkelig, jeg kan ikke skjønne at dette riktig klimapolitikk, og heller ikke regjeringspolitikk, sier May Britt Lunde, leder av Aust-Agder Arbeiderparti.

På årsmøtet viste hun blant annet til hyttefolket fra Kristiansand, som vil suse forbi dette boligfeltet i bil på veg til Hovden.

– Fylkesmannen er ikke seriøs

– Dette blir helt feil i forhold til den boligpolitikken vi ønsker her i landet. Vi ønsker boliger på ulike steder. Fylkesmannen bør trekke innsigelsen, seier hun.

Også Knut Karlsen fra Evje og Hornnes gikk på talerstolen og kritiserte fylkesmannen.

– Fylkesmannen er ikke seriøs. På Evje er bilen et velferdsgode. Når folk kjører i kø til Hovden er det greit, når næringsministeren frister kinesiske turister til Norge med fly er det greit, for da er reiselivspolitikk, sa Karlsen og ristet på hodet.

Knut Larsen

KRITISK: Også Knut Karlsen fra Evje og Hornnes er kritisk til fylkesmannen i Aust-Agder.

Foto: Svein Sundsdal/NRK