Livstruende skadd etter brann i Kristiansand

En mann er livstruende skadd etter at det brant i en leilighet i et trehus i bydelen Grim i Kristiansand. Røykdykkere har søkt gjennom huset, og brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Brann i bolighus på Grimsvollen i Kristiansand. En brakt til sykehus.

En person sendt til sykehus etter brann på Grim i Kristiansand.

En mann er kjørt med ambulanse til akuttmottaket på sykehuset i Kristiansand. Tilstanden til denne personen er livstruende, opplyser Sørlandet Sykehus.

Brann på Grim i Kristiansand

En person er sendt til sykehus etter brannen.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Gjennomsøkte hele bygningen

Flere ambulanser og brannbiler rykket ut til bygningen som brant i bydelen Grim, som ligger like utenfor Kristiansand sentrum.

Ved 7.40-tiden sa brannvesenet at de har gjennomsøkt hele boligen og at de har kontroll på brannen. Foruten personen som ble brakt til sykehus skal alle beboerne i huset på Grimsvollen ha kommet seg ut på egen hånd.

NRKs reporter på stedet fortalte om noe røyk på stedet, men ikke synlige flammer. Bygningen er et trehus med fire leiligheter. Det er mange trehus i nabolaget.

Brannen ble meldt ved 7-tiden.

Dramatisk melding

– Det var en dramatisk melding om en bekreftet brann på Grimsvollen og at det var folk i huset. Vi kom oss greit til stedet, og vi var her opp på rekordtid. En nabo på stedet rettledet brannfolkene rett inn i riktig leilighet der det brant. Vi fikk med oss en av beboerne ut, som ble funnet i andre etasje. Han ble sendt til sykehus med ambulanse umiddelbart, sier brannmester Tor Eriksen i Kristiansandsregionen brann og redning.

Huset ble gjennomsøkt to ganger, og brannen er helt slukket nå.

– Tre personer, trolig uten skader, kom seg ut av huset, i tillegg til den ene som brannvesenet reddet ut fra andre etasje, sier utrykningsleder Øyvind Hægeland i politiet.

Brannen startet i andre etasje. Trolig i en stue. Bygningen har fått store røykskader, og leiligheten har fått store brannskader.

Nå skal politiet undersøke brannstedet med brannteknikere.