Blomsterkrangel i Mandal

Planting av blomster har skapt en krangel i rene Narvestad-stilen i et borettslag i Mandal.

Video nsps_upload_2009_9_3_16_5_47_630.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ei gruppe beboere i Buråsen borettslag i Mandal planet i vår ut blomster i ei rundkjøring i borettslaget for å pynte opp.

I går ble blomstene spadd opp og fjernet av medlemmer i styret i borettslaget.

Årsaken var at plantinga ikke var styregodkjent.

SE I NETT-TV: Alle sesonger med Borettslaget

– Jeg synes det er veldig leit, for dette har vi gjort til felles glede for alle. Jeg har aldri opplevd at blomster har vært til ergrelse for noen, sier blomsterentusiast og beboer Eva Wiberg.

– Handlet i god tro

Wiberg og de andre kvinnene i kaffeklubben, som møtes tre ganger i uka, fant ut at de gjerne ville ha blomster i den gresskledde rundkjøringa i borettslaget hvor de ofte pleier å sitte.

De kontaktet vaktmesteren, som skal ha tatt en prat med styrelederen i borettslaget om saken. Styrelederen skal ha sagt at han ikke ville ha noe med saken å gjøre. Dette ble tolket som at det ikke var en styresak, og at det dermed var greit å plante blomster.

Kvinnene brukte dermed kaffe-kassen sin, der det var penger fra et lotteri i borettslaget, og kjøpte inn blomster, skriver Lindesnes.

Ikke styregodkjent

I august kom det et alvorlig brev fra styret om at blomstene måtte fjernes, fordi beplantingen ikke var godkjent av styret.

– I god tro begynte vi å plante litt forskjellig. Vi har beklaget og unnskyldt oss skriftlig, forklarer Wiberg til NRK.

Damene ba i brev om at blomstene måtte få stå, men fikk svar om at de måtte fjernes innen 2. september klokka 17.00, ellers ville styret selv fjerne dem, skriver Fædrelandsvennen.

Og noen få minutter over 17.00 i går gikk styret i gang med å fjerne blomstene.

Styreleder i borettslaget Olaf Walther sier til avisa at planting av blomster uten godkjennelse er selvtekt. Ellers velger han å være taus i saken.