NRK Meny
Normal

Block Watne innrømmer feil

Block Watne legger seg flat for kritikk fra barne- og likestillingsministeren. Innrømmer feil i boligannonse for leiligheter i Arendal.

Block Watne
Foto: illustrasjon

Block Watne innrømmer feil i forbindelse med markedsføringen av leiligheter i Engene Allé på Nedenes i Arendal.

I går kritiserte barne- og familieminister Karita Bekkemellem selskapet fra Stortingets talerstol for brudd på markedsføringsloven. Hun ville ta saken opp med Forbrukerombudet.

Statsråden mente det ikke var tilstrekkelige opplysninger i annonsen. Informasjonssjef Elisabet Landsend i Block Watne innrømmer at annonsen var feil.

Mangelfull informasjon

- Vi har ikke noe problem med å innrømme at annonsen for Engene Allé ikke inneholder den prisinformasjonen den skal. I dette tilfellet er ikke vår gjeldende praksis fulgt, sier Landsend.

Annonsen inneholdt regneeksempel på boutgifter, men ikke totalpris og nedbetalingstid. Det var heller ikke nevnt at eksempelet tok utgangspunkt i avdragsfrihet. I tillegg ble det opplyst at dersom kjøper bestemte seg raskt kom det en oppvaskmaskin med på kjøpet.

- Jeg tror vi må se på dette som en glipp i våre rutiner og det beklager vi. Dette er tatt opp internt og vi skjerper nå annonseringspraksisen i selskapet. Vi har retningslinjer og disse skal følges, presiserer Landsend

Forbrukerombudet

Karita Bekkemellem sa i Stortinget i går at hun ville be Forbrukerombudet vurdere lovligheten av annonsen. Landsend er innforstått med at det kan komme en reaksjon fra ombudet i denne saken. 

- Vi kommer selvfølgelig til å følge de pålegg vi måtte få fra Forbrukerombudet, og ta til etterretning det som måtte komme derfra, sier informasjonssjef Elisabet Landsend. Hun vil presisere at annonsen for Engene Allé på Nedenes i Arendal ikke er representativ for praksis i Block Watne.