NRK Meny
Normal

Bli neppe problem for Nymo

Administrende direktør ved Nymo i Grimstad, Rolf Urfjell, mener aksjonen blant 200 ansatte fra midnatt ikke vil få alvorlige konsekvenser for produksjonen.

Rolf Urfjell, direktør på Nymo Grimstad
Foto: Halvard Iversen / NRK

To tredeler av de ansatte vil fra i morgen av halvere arbeidsinnsatsen, og de hevder dette nærmest vil lamme produksjonen.

Årsaken er brudd i de lokale lønnsforhandlingene.

Administrerende direktør Rolf Urfjell sier til NRK Sørlandet at lønntilbudet er det beste noengang.

Sterk misnøye

Da NRK Sørlandet besøkte Nymo i Grimstad tirsdag, var alt tilsynelatende normalt i rørhallen. Men under overflaten er det sterk misnøye med bedriftsledelsens lokale lønnstilbud som nå er kontant avvist

Lønnsforskjeller

For i nabohallen er det innleide arbeidere med betydelig høyere lønn, årsaken er at de har en annen arbeidsgiver. Lønnsforskjellene på samme type arbeid kan dermed være opp  mot 15 prosent på samme arbeidsplass.

Går sakte

Dermed blir det trolig en omfattende "gå sakte aksjon" fra midtnatt for det store flertallet av ansatte i produksjonen. Administrerende direktør Rolf Urfjell vil ikke kommentere saken på TV, men sier at lønnstilbudet er det beste noengang. Han tror ikke aksjonen vil får alvorlige konsekvenser for bedriften, Men de ansatte er av en annen mening.