NSB: – Ikke færre stopp på Sørlandet

NSB forsikrer Pendlerforeningen om at flere avganger på Sørlandsbanen ikke vil føre til færre stopp og nedlagte stasjoner på Sørlandet.

Sørlandsbanen

Pendlerforeningen i Vest-Agder er bekymret for om flere avganger på Sørlandsbanen også kan føre til færre stopp. Bekymringen er grunnløs, ifølge NSB.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Dag Brekkan

Dag Brekkan i NSB sier det ikke blir færre stopp på Sørlandet som følger av flere avganger.

Foto: Frans Kjetså / NRK
Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen i Mo i Rana

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) vil ha flere avganger mellom Stavanger og Oslo.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

– På strekningen vest for Kristiansand vil vi opprettholde dagens stoppmønster. Det tror vi er en god nyhet for Pendlerforeningen, sier markedsansvarlig for Sørlandsbanen og Jærbanen Dag Brekkan.

Samferdselsministeren sa mandag denne uken at han ønsker å doble antall avganger på Sørlandsbanen fra fire til åtte om dagen.

– Togtilbudet blir bedre for de aller fleste

Pendlerforeningen i Vest-Agder er derimot bekymret for om dette kan føre til færre stopp og i verste fall nedlagte togstasjoner.

På Sørlandet vil det ikke blir færre stoppsteder lover Brekkan, men han kan derimot ikke love at det samme gjelder for alle stasjonene i Telemark.

– Togtilbudet blir bedre for de aller fleste, men et par av de nye avgangene vil ikke stoppe på Lunde og Drangedal i Telemark. De får derimot ikke færre stopp enn det de har i dag, sier Brekkan til NRK.

Han tror likevel de aller fleste vil være godt fornøyd med utvidelsene.

– Totalt sett blir disse utvidelsene veldig bra for innbyggerne både i Telemark, Agder-fylkene og Rogaland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Terje Høyland

Terje Høyland, leder av Pendlerforeningen i Vest-Agder, er bekymret for om flere avganger kan føre til færre stopp og i verste fall nedlagte stasjoner.

Foto: Frans Kjetså / NRK

– Håper på rask avklaring

Samferdselsdepartementet ønsker altså åtte avganger daglig mellom Oslo og Stavanger i begge retninger.

Brekkan håper nå på en rask avklaring.

– Samferdselsdepartementet har bedt NSB og Jernbaneverket om å utrede planene. Vi er nå i full gang med dette arbeidet og jeg håper vi kan få en rask avklaring.

Sørlandsbanen

Samferdselsministeren sa mandag denne uken at han ønsker å doble antall avganger på Sørlandsbanen fra fire til åtte om dagen.

Foto: Tor Saltrøe / NRK