Bleier, kondomer og kjøkkenutstyr: – Ingenting sjokkerer oss

Fredag morgen hadde strandløver og måker sørget for at det ikke var naturen som ble blikkfanget for passerende. – Ikke første gang dette skjer, ifølge Parkvesenet.

Søppel, bystranda

Rundt klokken syv på morgenen var det tydelig bevis på en avsluttet strandfest.

Foto: Line Haus / NRK

På Bystranda i Kristiansand lå det strødd søppel rundt hele området. Søppeldunkene var fulle og stranden tilsølt. Innen klokken 08 hadde Parkvesenet sendt ut folk for å rydde.

Søppel, bystranda

Parkvesenet vurderer nye muligheter for fjerning av søppel.

Foto: Line Haus / NRK

Fugler kan ikke ta hele skylda

– Kanskje burde vi ha ryddet mer i går, men det er nesten umulig når det er så mange mennesker. Flere tusen tok turen ned for å nyte solen i går, og det er vi for så vidt veldig glad for, sier soneleder i Parkvesenet Arnvid Sejnæs.

Det han er mindre fornøyd med er at de besøkende ikke har tatt i bruk de store søppelcontainerne som er plassert ved hver av inngangene til naturområdet. Parkvesenet jobber nå med løsninger for å gjøre disse enda mer synlige for besøkende.

Søppel, gresset, bystranda

Noen som tok vorspielet på strandområdene benyttet seg ikke av søppeldunkene.

Foto: Line Haus / NRK

– Fuglene har selvsagt gjort en del skade, men hadde folk plassert søppelen riktig sted hadde det ikke vært noe problem. Vi vurderer å bytte søppelkassene med en annen type som holder fuglene borte.

Merkelige funn

– Vi finner så mye rart. Barnefamilier kan være like ille som ungdommen, slenge fra seg bleier og kjøkkenutstyr. Det er ingenting som sjokkerer oss.

Det er tydelig at det også er en del besøkende når kveldsmørket inntar Tangen.

Bystranda, søppel

Det er ikke bare søppel som finnes i dunkene.

Foto: Line Haus / NRK

– Klart vi finner en del kondomer, men det er jo i det minste positivt for samfunnet, ler Seljnæs.

Videre forteller han at søppelplukking er et av de viktigste satsingsområdene til kommunen, og at det hver dag sendes ut arbeidere for å gjøre byen ren.

– Vi bruker masse tid og penger på planting av blomster, trær og busker. Ligger det masse søppel og rusk foran kan man ikke nyte det tilbudet vi leverer. Det er veldig viktig.

Siste nytt fra NRK Sørlandet