NRK Meny
Normal

Tror på blått samliv i Kristiansand

Høyre og KrF har funnet tilbake til hverandre i Kristiansand, og Arvid Grundekjøn (H) varsler et langt og lykkelig samliv.

Video Arvid Grundekjøn vil bli ordfører

SE VIDEO: Arvid Grundekjøn (H) blir trolig Kristiansands nye ordfører.

– Vi har på en måte hatt en unntakstilstand i Kristiansand i åtte år, der Høyre og Kristelig Folkeparti ikke har hatt det nære samarbeidet som er naturlig.

– Men nå har vi funnet tilbake til hverandre, så nå blir det nok en lykkelig løsning basert på dette, sier Arvid Grundekjøn.

Høyre og Kristelig Folkeparti ble i august enige om å samarbeide om styringen av Kristiansand etter valget, og dermed kan Arbeiderpartiet bli valgvinner i byen, uten å få makten.

Ringrev i næringslivet

Arvid Grundekjøn er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd borte i mange år. I fjor flyttet han hjem til Kristiansand for å kjempe om ordførerklubba.

I gymnastiden var Grundekjøn formann i Kristiansand Unge Høyre og har vært medlem i partiet i alle år siden ungdommen.

Han har også hatt en rekke fremskutte posisjoner i norsk næringsliv, og i 2009 ble han kåret til «årets styreleder i Norge» av stiftelsen BoardNews i samarbeid med PricewaterhouseCoopers.

– Vet du hvilken jobb du går til?

– Jeg er blitt advart av mange, men jeg synes det blir veldig spennende.

– I 30 år har jeg hatt fokus på næringsvirksomhet i Norge og internasjonalt, og har hele tida vært opptatt av samfunnsspørsmål. Å nå prøve seg på denne arenaen er bra.

– Jeg synes også at det i politikken er bra at folk med litt ulik erfaring er på banen, og jeg håper jeg har litt å bidra med.

Rask avklaring om ordføreren

Grundekjøn lover at partiene vil gå rett i forhandlinger og vil komme med en avklaring om hvem som blir ordfører ganske raskt.

– Ambisjonen er å få dette på plass raskt etter at velgernes dom er falt.