Hopp til innhold

– Å være på Sørlandet er som å komme hjem

Bjørn Eidsvåg er på en omfattende høstturné i hele landet i forbindelse med sin nye plate "Far faller". Nå står Sørlandet for tur.

Bjørn Eidsvåg er på en omfattende høstturné i hele landet i forbindelse med sin nye plate, "Far faller". Konsert i Buen i Mandal i kveld og i Kilden i Kristiansand lørdag og i Arendal kulturhus på tirsdag. Eidsvåg sier det er som å komme litt hjem.

Video: Bjørn Eidsvåg forteller om konsertene han skal holde på Sørlandet.

Nok en gang er Bjørn Eidsvåg klar for å møte det sørlandske publikum. Han skal holde tre konserter – den første er i Buen i Mandal i kveld. Lørdag gjester han Kilden i Kristiansand og Arendal kulturhus på tirsdag.

– Som å komme litt hjem

Bjørn Eidsvåg legger ikke skjul på at han trives på Sørlandet. Han har feriert mye i landsdelen og har mange venner her.

– Å være på turné er det kjekkeste jeg vet. Det er like kjekt nå som for 40 år siden da jeg begynte med det. Bare være her nede og treffe kjentfolk – det er litt som å komme hjem, sier Eidsvåg.

Nå håper Eidsvåg at sørlendingene vil ta godt imot hans nye sanger.

– Konsertene kalles som plata for «Far faller» – og det blir en god del av disse nye sangene blandet med kjente og kjære sanger. Jeg håper at også sørlendingene skal synes at dette er veldig kjekt. Det har i alle fall vært fin stemning de andre stedene jeg har vært – så det er ingen grunn til at det ikke skal bli slik her også, sier Eidsvåg.

Har fått endret gudsbilde

Far faller – hvorfor denne tittelen?

– Jeg hadde lyst til å lage en sak som handlet om hvordan mitt gudsbilde har forandret seg fra jeg var guttunge og fram til nå. Det er ganske mange trekk ved Gud som jeg så på som viktig og stort da jeg var yngre som ikke er det nå lenger.

– Egentlig er det en god tilttel. Det er ikke bare de av oss som får justert gudsbildet ganske kraftig som opplever at idealene blir borte, men de fleste av oss gjør det. Det gjelder både mor og far og andre forbilder, sier Eidsvåg.

Håper tekstene er identifiserbare

Han er usikker på hva tekstene hans gir publikum, men sier han har et ideal om at de av tekstene hans som handler om sterke følelser må han gjøre ordentlig.

– Jeg må skrive om noe jeg vet noe om og det må jeg skrive om på en god måte. Hvis jeg gjør det så er det kanskje mulig for folk å identifisere seg med et eller annet. Sånn fungerer det for min del når jeg hører på musikk at de som klarer å fortelle en god historie som jeg opplever som sannferdig – det fanger meg.

Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg skal ut på sørlandsveiene med sanger om ansvar for eget liv og egne valg. Hans siste plate 'Far faller' ble sluppet 21. oktober.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 0,6 kr
Dyrest kl. 08 0,68 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %