NRK Meny
Normal

Her parodierer Hjelmeland (44) Angelina (8)

Bjarte Hjelmeland på 44 år parodierer for første gang Angelina på åtte fra «Norske Talenter». – Ikke like søt, innrømmer skuespilleren, som også prøver seg på Grimstad-dialekten.

Bjarte Hjelmeland i Angelina-kostyme på Apotekergården i Grimstad

I Bjarte Hjelmelands sommershow «Gu kor gøy» har Angelina fått beskjed fra plateselskapet om at hun synger for voksent. Derfor har hun spilt inn ny jazzplate med kjente barnesanger.

Foto: Martin Holvik / NRK

Bjarte Hjelmeland (44) som Angelina (8)

Barbent med flokete parykk, blomsterkrans og nattkjole introduserer Bjarte Hjelmeland for første gang sin nye karakter på Apotekergården i Grimstad: Åtte år gamle Angelina fra Norske Talenter.

Foto: Tore Stenstad

– Den største forskjellen på min Angelina og den originale Angelina er at den originale er langt søtere enn min versjon. Jeg er tross alt en mann på 44 år med til dels kraftig skjeggvekst.

Det var Hjelmeland selv som sendte den ekte Angelina til topps i Norske Talenter på TV2 som dommer. Nå er parodien hans klar for sitt første møte med publikum i Grimstad.

– Nå barberer jeg meg rimelig tett før showet, men likevel når jeg aldri opp til Angelinas søthet, sier Bjarte Hjelmeland, som onsdag kveld har premiere på sommershowet «Gu kor gøy» på Apotekergården i Grimstad med sin nye karakter.

Angelina-kostymet består av en sort flokete parykk med en overdimensjonert blomsterkrans og en nydelig hvit nattkjole.

Prøver seg på Grimstad-dialekt

Bjarte Hjelmeland på Apotekergården i Grimstad med musikere

Med to musikere med på laget lover Bjarte Hjelmeland å ta publikum med på en musikalsk reise gjennom åttitallet i sommershowet «Gu kor gøy»

Foto: Martin Holvik / NRK

Showet «Gu kor gøy» har blitt spilt i Bergen, Oslo og Drammen og er sett av over 50 000 publikummere.

Hjelmeland gjør alle kostymeskift på scenen og spiller ti-tolv forskjellige karakterer, deriblant Arne fra Grimstad som spiser jord.

– Det er en uvane Arne ikke klarer å slutte med. Da han var student måtte han spise billig jord og gikk blant annet i kommunale blomsterbed. Men nå har han familie og god økonomi og går på Plantasjen og kjøper pottejord.

Hjelmeland innrømmer at han er litt spent på hvordan Grimstad-dialekten blir tatt imot av hjemmepublikumet.

– Min kjærlighet til Grimstad, og det at jeg har vært såpass mye her i årenes løp, har gjort at jeg har tullet mye med Grimstad-dialekten. Derfor følte jeg at jeg hadde den sånn noenlunde inne.

Hva synes du? Mestrer Bjarte Hjelmeland Grimstad-dialekten? Hør her

– Sørlendingene har god humor

Hjelmeland forteller at showet i stor grad er bygget rundt figurer og karakterer som har klart seg godt i livet på tross av forskjellige rariteter.

– Nesten alle har en slags liten brist ett eller annet sted, også har de klart seg på tross av den.

Eksempelvis får publikum møte en lettlurt pianoentertainer med en utpreget bergensk talefeil og en tilsynelatende eldre borgerlig dame som røyker hasj og har hemmelig kjæreste i Thailand.

Hjelmeland tuller også med politikere som Siv Jensen, men han vil ikke være for slem eller ondskapsfull. Det tror han ikke faller i smak hos sørlendingene.

– Sørlendingene har god humor. Jeg tror de liker at det er varmt og hyggelig. De er ikke så glad i at det er for slemt. Og mitt show er ikke det. Jeg er ikke så glad i slem humor selv, sier Bjarte Hjelmeland.

Når Hjelmeland ikke spiller show på Apotekergården skal han være i båt på sjøen, spise godt og ha besøk av venner og familie.

Ikke siden revyen «Ibsen på 68 minutter» i 2005 har skuespilleren vært i Grimstad. Og Hjelmeland sier han gleder seg til ukene på Sørlandet, med jobb og ferie kombinert.