Bitter fotballstrid på Sørlandet

Fotballklubbene Vindbjart og Jerv er i tottene på hverandre etter at Henrik Robstad fredag signerte for Grimstad-laget.

Vindbjart på trening

Vindbjart fotballklubb i Vennesla har mistet en verdifull spiller til Jerv. Dette bildet er tatt under en trening i sommer.

Foto: Håvard Raustøl/NRK

– For utenforstående kan det virke merkelig at spillere forlater et av topplagene i 2. divisjon, til fordel for et nyopprykket lag, som det knytter seg stor usikkerhet rundt. Dette kan dessverre forklares ganske enkelt: Penger og lønn! skriver Vindbjarts sportssjef Håvard Kenneth Olsen Karlsen på klubbens hjemmeside.

– Slo ned som en bombe

Fredag ble det kjent at Robstad, som har spilt for Vindbjart i fem år, signerte for rivalen i Aust-Agder. Overgangen ble ikke godt mottatt i venneslaklubben. Karlsen skriver at nyheten slo ned som en bombe i Vindbjart-leiren. Sportssjefen mener det er uetisk av en pengesterk klubb på samme nivå å kjøpe en spiller.

– VFK ønsker ikke å svekke lokale, konkurrerende klubber i samme divisjon med å loppe dem for spillere, skriver Karlsen, og fortsetter:

– VFK synes selvsagt det er kjedelig at millionærene fra Grimstad bruker en haug med penger for å hente spillere, som er på kontrakt, fra lokale konkurrenter i samme divisjon.

– Det sportslige som avgjorde

Hovedpersonen selv, Henrik Robstad, sier til Nettavisen at det ikke var penger som lokket ham over til Grimstad-klubben.

– Det er jo den overfladiske grunnen som de har funnet opp. For min del var det den sportslige delen som til slutt avgjorde det. Jeg ser på det som en mulighet til å spille for en større klubb. Jerv satser som de gjør, og jeg tror de kan rykke opp, sier Robstad.

– Urimelig og useriøs

Styreleder i fotballklubben Jerv, Per Gunnar Topland, avviser at de i kynisk stil har «kjøpt» Henrik Ropstad.

– Kritikken er så urimelig og useriøs at jeg helst ikke vil svare på den. Og hvis det er et godt samarbeid man ønsker, så er ikke dette måten å gå ut på. Jerv legger ikke opp til noen fotballkrig i det hele tatt. Vi har alltid ønsket et godt klima mellom klubbene på Sørlandet, sier Topland til NRK.

– Men har dere lokket Robstad med penger?

– Nei, det har vi ikke. Han har gått til Jerv på grunn av det sportslige. Robstad kunne helt sikkert ha gått til andre klubber i samme divisjon for langt mer penger, hvis det var målet, sier Topland.

Legger seg flat

Sportslig leder Håvard Kenneth Karlsen sier til NRK at han angre på formuleringen i innlegget på klubbens hjemmeside.

– Jeg synes det er vanskelig å si at jeg angre på det jeg skrev, men jeg innser at jeg bommet stygt med formuleringene mine. Når artikkelen blir tolket så forskjellig fra det som var intensjonen, så er det avsender det er noe feil med, og ikke mottaker, sier Karlsen.

Han har søndag ettermiddag sendt en tekstmelding til Robstad hvor han beklager ordlyden i innlegget og at han bommet med budskapet.

Ikke meningen å ta Robstad

– Det var overhodet ikke meningen å ta Robstad. Jeg skjønner hvorfor han går til Jerv og at han vil tjene mer penger for samme arbeid der. Men jeg er fortsatt uenig i valget hans. Han kunne blitt en eliteseriespiller på kort tid, sier Karlsen.

– Artikkelen var ment som en krass kritikk av måten som Jerv opererer på. Vi er en liten breddeklubb som har brukt fem år på å bygge opp en spiller. Når han endelig slår igjennom, så kommer det noen og blar opp masse penger for å få ham. Det føles bittert, sier Karlsen.

Kjendisspillere reagerer

Flere kjente fotballspillere reagerer kraftig på utspillet til sportssjefen i Vennesla. Til nettavisen sier Jesper Mathisen at han måtte lese innlegget flere ganger for å få bekreftet at det stemte.

– Jeg synes innlegget er langt over streken. Jeg skjønner at det blir engasjement når Vindbjart mister en god spiller og Jerv får en god spiller. Men om jeg hadde forlatt Start, ville jeg forventet at klubben hadde ønsket meg lykke til videre på en respektfull måte, sier Mathisen til Nettavisen.