Sølvi Elise (19) ble skambitt av bever

Etter å ha blitt angrepet av en bever mens hun var på svømmetur, måtte 19 år gamle Sølvi Elise Worps sy 22 sting i låret.

Etter å ha blitt angrepet av en bever mens hun var på svømmetur, måtte 19 år gamle Sølvi Elise Worps sy 22 sting i låret.

Sølvi Elise Worps hørte et stort plask som hun trodde var en laks. Det viste seg imidlertid å være en bever som nærmest gnagde seg fast i låret hennes. Episoden skjedde i vannet nedenfor der Worps sitter.

Sammen med mannen og en kamerat var Sølvi Elise på badetur på Gullestad i forrige uke. Hun kommer opprinnelig fra Eigersund kommune, men bor i Kvinesdal.

Gjengen hadde svømt rundt på stedet i en times tid og holdt på å leke inne i noen kulper i elva da 19-åringen plutselig kjente at noe svært beit seg fast i låret hennes, skriver avisa Agder.

– Jeg så ned og der var det et brunt og hårete dyr. Det var skikkelig stort. Jeg holdt meg fast til fjellveggen, for beveren var sterk og jeg følte den ville dra meg under vann, sier Sølvi Elise.

Jeg følte meg litt som hun dama i haisommer.

Sølvi Elise Worps

– Plutselig bare slapp den, sier Sølvi Elise.

De to guttene på badeturen hoppet i skrekk opp av vannet. Ingen av dem forsto hva det var som angrep. Men eksperter som så tannmerkene i låret hennes er sikre på at det var en bever.

Skade lår

Slik så låret til Sølvi Elise ut etter at beveren hadde angrepet.

Foto: Privat

Måtte sy 22 sting

På legevakta ble det konstatert at 19-åringen hadde fått tre bitt og måtte sy 22 sting. Beinet kan ikke bøyes og hverdagen er blitt litt vanskeligere, men det er forhåpentligvis forbigående.

Og selv om opplevelsen var svært skremmende, så er det tross alt en utrolig historie å ha med seg.

– Jeg føler meg litt kul, men jeg kommer nok ikke til å bade der igjen.

Sølvi Elise Worps

Låret fikk dype bitt og måtte sys. I dag ble stingene sjekket og ny bandasje lagt på.

Foto: Lars Eie / NRK

Innenfor beverens sikkerhetssone

Beveren er kjent for å være sky og zoolog Roar Solheim ved Agder Naturmuseum og botaniske hage sier til Agder at han aldri har hørt om bever som har angrepet mennesker under vann.

Han mener det kan være to forklaringer:

Bever-plakat

Det er satt ut advarsler mot bever langs elva etter hendelsen.

Foto: Lars Eie / NRK

– Enten har beveren hatt unger, eller så har kvinnen kommet innenfor sikkerhetssonen til beveren. Det er samme forklaring som når man for eksempel snakker om mannevonde elger. Verken bever eller elg oppsøker mennesker for å angripe dem, sier Solheim til avisa.

Har satt opp advarsel

Viltnemnda i Kvinesdal har satt ut advarsler langs elva og oppfordrer folk til å være oppmerksomme på bevere. Det oppfordres til å komme seg i land dersom en observerer eller hører beveren plaske med halen i vannet.

– Dette har vært et uheldig engangstilfelle, men skulle det skje noe igjen, vil vi vurdere muligheten for å eventuelt felle dyret, sier leder av viltnemnda, Johan Malm, til NRK.