Betalte 11 000 kroner for avslag

Han søkte om å få bygge brygge og måtte vente fem måneder på svar.

Hans A. Iversen

Hans A. Iversen er sjokkert over gebyrsatsene og ventetiden i Grimstad kommune.

Foto: Espen Bierud / NRK

Hans A. Iversen ville utvide brygga si med en og en halv meter. Han måtte vente fem måneder på svar på byggesaken.

Da han til slutt fikk nei, fulgte det med en regning på 11 000 kroner, skriver Agderposten.

- Jeg har fått et svar som er meget omstendelig og som er vanskelig å forstå selv om jeg er vant til å lese juridiske dokumenter. Du kan gjøre en sak så komplisert at du krever den prisen, men jeg hadde ikke trengt dette svaret - det er en unødvendig høy pris, sier Iversen til NRK.

- Ville ikke skjedd i det private

For et halvt år siden sendte har søknad til Grimstad kommune om å få gjøre utbedringene. Fem måneder senere fikk han avslag. Og med i forsendelsen lå en regning på 11 000 kroner for behandlingen.

- Behandlingstiden skal være tre måneder og jeg spurte derfor om jeg kunne få avslag på det skyhøye gebyret siden jeg måtte vente så lenge, men det kunne jeg ikke, sier den tidligere banksjefen som nå er daglig leder av Arendal næringsforening.

- Dette hadde aldri vært mulig i det private næringslivet. Hadde ting tatt så lang tid der hadde ikke verden gått rundt, sier Iversen.

Kan få avslag

Grimstad kommune lover nå å se på praksisen i slike saker.

- Helt konkret skal vi se på om man skal få et prisavslag når man får avslag på en slik søknad. Noe annet er at vi kan vurdere om vi skal ta betaling ut fra hvor stort areal det søkes om, sier varaordfører Per-Egil Mangor Pedersen i Grimstad.