Besøksrekord for dyreparkene på Sørlandet

Aldri før har de tre dyreparkene på Sørlandet hatt flere besøkende i juni måned enn i år. Totalt har over 130.000 mennesker besøkt de tre parkene i Kristiansand, Gjerstad og Lindesnes.

Lange køer i Dyreparken

I løpet av juni har nesten 100.000 personer besøkt dyreparken i Kristiansand. Det er en økning på 16.000 fra juni i fjor. Også Den Lille Dyrehage i Gjerstad og Barnas dyrepark i Lindesnes har opplevd besøksrekord. (Bildet er fra dyreparken i påskeferien).

Foto: Mairi Macdonald

For Kristiansand dyrepark sin del har årets junimåned vært en av de best besøkte noensinne. 98.000 personer var innom Dyreparken i løpet av den siste måneden. Det er en økning på 16.000 besøkende fra juni i fjor. I tillegg var 25.000 innom badelandet.

Geparder og finvær

Administrerende direktør i Dyreparken i Kristiansand, Per Arnstein Aamot er godt fornøyd.

Per Arnstein Aamot

Administrerende direktør i Dyreparken i Kristiansand, Per Arnstein Aamot, er godt fornøyd med besøkstallene i juni.

Foto: Kirkesæther, Liv Eva / Liv Eva Kirkesæther/NRK
To av gepard-brødrene i Dyreparken

Tidligere i år fikk dyreparken i Kristiansand fire geparder fra Sverige. Det har trukket mange folk.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Det har vært en veldig bra junimåned. En av våre beste noensinne. Bra vær i kombinasjon med at vi har åpnet et nytt gepardanlegg tror jeg har ført til den lille ekstra toppen, sier han til NRK.

Tidligere i år fikk dyreparken fire geparder fra Sverige og i slutten av mai åpnet gepardanlegget for publikum. Dette har trukket mange folk til parken, sier Aamot.

– Det er alltid en kombinasjon av mange ting, men vi ser at gepardene har ført til mye oppmerksomhet. Det er tydelig at mange har lyst å komme og se de.

Dobbelt så mange som i fjor

Også i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad har det vært gode besøkstall i juni. I løpet av måneden har 4500 besøkende vært innom dyrehagen.

– Sammenlignet med i fjor er dette en dobling i besøkstallene. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier dyreansvarlig Nils Harald Reiersen.

Snakker vi den beste junimåneden noensinne?

Nils Harald Reiersen

Nils Harald Reiersen ved Den Lille Dyrehage i Gjerstad melder også om svært gode besøkstall i juni.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

– Ja, det er det helt klart.

Hva er grunnen til de gode besøkstallene?

– Det er uten tvil fordi vi har åpnet Norges første regnskog, sier han.

Vil ha dårligere vær i juli

Asbjørn Hansen, daglig leder for Barnas dyrepark i Lindesnes, forteller at de også har opplevd ny besøksrekord i juni, med 3000 besøkende. Han mener været har spilt en viktig rolle.

– Ja, det må jeg si. Men vi har også utvidet med litt nye aktiviteter. Det hjelper også. De dagene det er dårlig vær har folk noe å gjøre da også.

Per Arnstein Aamot i Dyreparken sier været tidlig på sommeren har mye å si for besøkstallene. Når det gjelder midten av sommeren, kan det med fordel være litt kjøligere og litt mindre sol.

– Det har jo vært eksepsjonelt varmt hele forsommeren i å. For oss er dette svært viktig ettersom det da ofte er litt kaldere i lufta. Vi pleier å si at vi vil ha kjempefint vær tidlig på året, men i juli kan vi godt ha det slik det er nå, opphold, men ikke strandvær.

Den Lille Dyrehage i Gjerstad bygger regnskog på 1200 kvadratmeter. Her skal dyrene gå rundt bena på de besøkende.

I videoen kan du se den nye tropiske regnskogen i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad.