NRK Meny
Normal

Folkrock gruppa Bergtatt nykommer på Sørlandstoppen

Onsdag 6.mai er Bergtatt nykommer på Sørlandstoppen med låta "Ægir"

Bergtatt
Foto: Espen W. Knudsen / MTG Music

Sørlandstoppen er NRK Sørlandets musikkliste med utøvere fra Aust- og Vest-Agder. Vi mottar mye musikk fra både amatører og etablerte musikere som vil prøve musikken sin på Sørlandstoppen. Denne gang har juryen gleden av å presentere et band som spås en stor framtid og som ga ut sitt debutalbum ”Røtter”i mars.

Folkrock-bandet Bergtatt

spiller middelalderballader i ny versjon framført av utdannede musikere, mange fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Bergtatt har en sound med rocken i bunn og hvor samtidig tradisjonsmusikken blir vedlikeholdt ved hjelp av ulike spennende folkeinstrumenter som nøkkelharpe, gambe, fele, hardingfele, pumpeorgel og fløyte. De ble godt lagt merke til under årets by:Larm med fulle hus i Folkets hus og på John Dee. Dette førte til at bandet straks ble booket til Midnattsrocken. De har dessuten vært presentert på God Morgen Norge og i NRK P1’s program ”Norsk på Norsk”.

Festivaljobbing

De deltok på Nordklangfestivalen i Sveits som eneste norske band utvalgt av by:Larm fordi de representerer norsk musikk på en folkelig og eksotisk måte. I sommer skal Bergtatt spille på flere festivaler og de skal være oppvarmingsband for Vamp før Bergtatt starter sin norgesturné. Bandet synger på norsk og på dialekt med tekster sterkt inspirert av norske folkeviser og folkeeventyr.

Dyktige musikere

Bergtatt
Foto: Espen W. Knudsen

Bergtatt er John Stenersen fra Risør (gitar og nøkkelharpe), Rolf-Erik Solstad Karlsen fra Risør (gitar), Jens-Erik Aasbø fra Gjerstad, (bass og orgel), Lars Henrik Johansen (gambe + orgel), Vegar Carlsen (trommer + perk.), Marie Forr Klåpbakken (fele) og vokalist i bandet er Marianne Lia fra Vegårshei. Bergtatt er stolt av at Marie, felespilleren, i år er nominert til "Årets Folkemusiker".

Folkrock utfordrer countryrock

Bergtatt fra Risør utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av PG & Frank fra Kristiansand etterfulgt av RobiE fra Farsund, Silje Tronstad fra Kristiansand, Rebina fra Vennesla og Pony the Pirate fra Mandal. Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista.

Stemmeliste

1. I know everything / PG & Frank

2. When it's raining diamonds / Robie

3. Call me / Silje Tronstad

4. My Lullaby / Rebina

5. Walk the Shame / Pony the Pirate

6. Ægir / Bergtatt