Ber om flere tips etter voldtekt

Politiet etterlyser to menn av utenlandsk opprinnelse etter overfallsvoldtekten i Kristiansand natt til søndag.

Kvinne voldtatt i Baneheia

Kvinnen ble dratt inn i skogen her. Fra den åpne plassen like ved Baneheiveien går det flere stier inn i heia.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Gjerningspersonene skal være to menn i alderen 20 - 25 år. De skal være av utenlandsk opprinnelse, men ikke afrikansklignende utseende. De skal ha kortklippet mørkt hår og den ene skal ha hatt på seg en sort genser.

Det er opplysninger kvinnen som ble voldtatt har gitt, sier politiadvokat Morten Formo i Agder politidistrikt til NRK.no.

Vitner har meldt seg

Kvinnen som er i 20-årene har forklart at hun var på vei hjem fra Kristiansand sentrum. Hun gikk forbi Slottet, Gartnerløkka og opp i Baneheiveien hvor hun ble overfalt av to menn mellom klokka tre og halv fire natt til søndag. Kvinnen ble dratt inn i skogen ved Baneheia der overgrepet skjedde.

En håndfull vitner har hittil meldt seg etter overfallsvoldtekten, opplyser Øystein Jørgensen, fungerende leder ved personavsnittet i Agder politidistrikt.

– Det har meldt seg vitner som mener de har sett noen som kan minne om de samme personene - uten at det har gitt oss de sterke holdepunktene eller noen løsning foreløpig, sier Jørgensen.

– Alle opplysninger er viktige

Politiet har sikret spor på åstedet, og etterlyser flere tips fra publikum.

– Noen tror kanskje at det de har sett ikke er viktig. Men hvis noen der ute mener de har sett noe og har noen opplysninger, så vil vi at de skal kontakte politiet så kan vi vurdere om det er vesentlig for saken, sier Jørgensen.

Politiet er også interessert i om noen har sett kvinnen i det aktuelle området.

Høy prioritet

Overgrepet beskrives av politiet som brutalt og alvorlig, og prioriterer etterforskningen av saken høyt.

– Heldigvis hører det til sjeldenhetene at vi får en så stygg sak på bordet. Vi ser veldig alvorlig på dette og vi gjør alt vi kan for å finne gjeningsmennene, sier Jørgensen.

Etterforskerne vil gjennomføre en rundspørring i området rundt Baneheiveien og fortsetter vitneavhørene.

Sjekker kamera og mobiltrafikk

Også bilder fra overvåkingskameraer i området skal gjennomgås, og ifølge Fvn.no vil det bli innhentet oversikt over all mobiltelefontrafikk i området.

All trafikk på alle basestasjoner i området skal gjennomgås og analyseres for å se om gjerningsmennene kan ha brukt telefonen, fått eller sendt tekstmeldinger. Denne analysen kommer til å omfatte all kontakt som har vært til og fra mobiltelefoner i området i det aktuelle tidsrommet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.