Nekter straffskyld for drapsforsøk

Politiet ber retten fengsle Lindesnes-mannen, som er siktet for drapsforsøk på to kvinner, i fire uker.

Krimteknikere Lindesnes

Politiets krimteknikere ved boligen der skytingen skjedde.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Lindesnesmannen i midten av 50-årene ble framstilt for varetektsfengsling klokken 11 tirsdag. Han er siktet for drapsforsøk på to yngre kvinner.

Ifølge mannens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, nekter mannen straffskyld etter siktelsen.

Svein Kjetil Stallemo

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo.

Foto: Lars Eie / NRK

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken ut over at han nekter straffskyld. Og ettersom han nekter skyld, så har han også motsatt seg fengsling, sier Stallemo.

Politiet ber om fire ukers varetekt med bakgrunn i bevisforspillelsesfare.

– For to av ukene ber vi om full isolasjon og to uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiadvokat Liv Versland Seland til NRK.no tirsdag formiddag.

Skutt i overkroppen

Mannen skal ha skutt de to kvinnene i overkroppen i forbindelse med en bursdagsfest i en enebolig på Kragstadmoen i Lindesnes natt til søndag.

Politiadvokat Liv Versland Seland

Politiadvokat Liv Versland Seland.

Foto: Lars Eie / NRK

Lindesnesmannen har foreløpig ikke ønsket å forklare seg om hendelsen.

– Han er siktet for forsøk på drap. Jeg ønsker ikke å gå inn på mannens forklaring ettersom det er to fornærmede i saken som ennå ikke er avhørt, sier Versland Seland.

De to skadede kvinnene ligger innlagt ved Oslo universitetssykehus Ullevål. Kvinnene ble påført kritiske skader etter skyteepisoden i Lindesnes. Den ene skal være mer alvorlig skadet enn den andre.

Avhøres så raskt som mulig

Mandag opplyste politiet at kvinnenes tilstand er stabil. Trolig blir de to avhørt i løpet av de neste to dagene.

– Vi har fått opplyst av sykehuset at vi sannsynligvis kan avhøre kvinnene i løpet av få dager. Vi har løpende kontakt med sykehuset angående dette, sier Versland Seland.

Politiet har beslaglagt minst et våpen i forbindelse med boligen på Kragstadmoen. Politiet har gjennomført krimtekniske undersøkelser på åstedet.

– Jeg kan bekrefte at det er gjort beslag av våpen i boligen, men hva slags våpen og hvor mange det er snakk om, kan jeg ikke gå nærmere inn på, sier politiadvokaten.

Det var et 50 år gammelt vitne som varslet om skyteepisoden i huset. Mannen skal ha ringt AMK-sentralen som igjen varslet politiet om hendelsen.

– Politiets etterforskning har så langt brakt på det rene at det var fire personer til stede da hendelsen skjedde. To av disse er avhørt. Jeg ønsker ikke å gå inn på mennenes forklaring så lengde de to andre ikke er avhørt, sier Versland Seland.

Les også: