Hopp til innhold

Ber om at kjemikalier inngjerdes

Entreprenøren Veidekke innrømmer at kjemikalier som stod ubeskyttet ved Stuenes stadion kunne vært sikret med en barriere. Underleverandøren som eide kjemikaliene mener de ikke utgjorde noen fare.

Kjemikalier ved Stuenes stadion

1. mai varslet barn om dunkene som stod ubeskyttet like ved en ny kunstgressbane på Stuenes i Arendal.

Foto: Thor Åge Christiansen / Privat

1. mai varslet barn om dunkene som stod ubeskyttet like ved den nylagte kunstgressbanen.

Politiet kontaktet Unisport Scandinavia og ba dem rydde opp. Unisport er en underleverandør som hadde ansvaret for byggingen av kunstgressbanen.

Kjemikaliene og tønnene viste seg imidlertid å tilhøre Senson Sport, en annen underleverandør som har lagt løpebanen som ligger rundt kunstgressbanen. Unisport benektet kjennskap til kjemikaliene da saken først kom opp.

Avkrevd rapport

Øystein Sangvik

Øystein Sangvik i Arendal Eiendom KF har bedt om rapport fra Veidekke etter hendelsen.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

I etterkant har Arendal kommune, som er byggherre, avkrevd rapport fra hovedentreprenøren Veidekke.

– Veidekke har ansvar for at helse, miljø og sikkerhet ivaretas i alle ledd som de leier inn. For meg ser det ut til at det har vært svakheter knyttet til lagring, noe vi forutsetter Veidekke tar ansvar for og håndterer, sier Øystein Sangvik, som er daglig leder i det kommunale foretaket Arendal Eiendom.

– Er dere fornøyd med hvordan saken er håndtert?

– Veidekke har håndtert dette på en ryddig måte, men vi er ikke fornøyd med at slike situasjoner oppstår og forutsetter at det ikke skjer igjen, sier Sangvik.

– Ikke farlig

Kjemikalier på byggeplass

Dunker funnet på stedet.

Foto: Fellesforbundet / Privat

Senson Sport som eide dunkene mener de ikke utgjorde noen fare. Daglig leder Rune Steinar Andersen forteller at det var tom emballasje, i tillegg til noen tønner med lim.

– Dette er helt ordinært industriavfall som ikke er farlig, sier Andersen.

Han forteller emballasjen etter tynneren med hensikt ble satt bort uten kork for at gasser som er igjen skulle fordampe.

– Selve tynneren oppbevarer vi innelåst. I tillegg var det noen tønner med komponent lim som stod ute, men dette må man ha spesialverktøy for å klare å åpne, sier Andersen.

Bedt om å sikre bedre

Veidekke har likevel konkludert med at kjemikaliene kunne vært sikret med en låst barriere og har bedt de involverte etterkomme det.

Andersen sier han tar til seg kritikken fra Veidekke, selv om han står fast på at det som stod på plassen ikke utgjorde noen fare.

– Jobben var avsluttet og da byggeplassen ble ryddet ned har dette blitt stående litt åpent. Jeg ser vi da godt kunne ha gjerdet inn dette bedre, sier Andersen.

Arbeidet på Stuenes er nå avsluttet.