NRK Meny
Normal

Bennys plan

Starts nye håp har allerede tanker om hvordan han skal redde klubben.

Benny Lennartsson

Benny Lennartsson ga seg som trener i Viking i 2002, men er nå tilbake som Start-trener ut 2007-sesongen.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Klokka 04.30 mandag morgen stod 64 år gamle Benny Lennartsson opp i huset sitt i Ørebro i Sverige, for å begynne på reisen til Kristiansand og den nye jobben som trener for Start ut sesongen.

Lennartsson fikk tilnavnet Benny Gullhår etter at han vant cupfinalen med Viking i 2001. En klubb han også tok seriegull med i 1991.

Og han har allerede tanker om hvordan han skal redde Start.

Små marginer

- Det finnes ikke én mirakelkur til alle problemer. Men det er små marginer som skiller topp og bunn, seier og tap i fotball i dag. Vi må se på detaljer som gjør at vi unngår å spille så mange kamper uavgjort, og vinner dem i stedet, sier Lennartsson.

I utgangspunktet er jeg trener for Start de neste to månedene. Så får vi se hvordan kjemien mellom oss er.

Benny Lennartsson

Svensken har de siste årene bodd i Frankrike. Han har 35 års erfaring som trener og mananger i Sverige, Danmark, England, Sveits og Norge. Han har fulgt med på hvordan det går både med sin tidligere klubb Viking, og med sin kommende klubb, Start.

- Jeg har hatt tre av mine gamle spillere i Start, det har gjort at jeg har fulgt med, sier Lennartsson.

Må se på kjemien

Lennartsson har inntil nylig vært engasjert av det svenske fotballforbundet for å heve det svenske trenernivået. Nå har han blant annet som oppgave å følge og analysere Sveriges EM-motstandere.

Allerede onsdag forlater han Kristiansand og Start for å se Spanias landskamp mot Latvia. Om han vil forlate Start for godt etter endt sesong er ennå uvisst.

- I utgangspunktet er jeg trener for Start de neste to månedene. Så får vi se hvordan kjemien mellom oss er, sier Lennartsson.

Som trener har Benny Gullhår opparbeidet seg et godt rennomé for å rydde opp hos klubber som har problemer. Til Start tar han med seg 37 år gamle Alexander Axên som assistenttrener.

- Jeg har allerede jobbet med Axên i tre år. Han er en av de mest lovende unge trenere vi har i Sverige, sier Lennartsson.