NRK Meny
Normal

Bekrefter at stikkvåpen var dødsårsak

Obduksjonsrapporten etter drapet i Mandal sist onsdag bekrefter at 18 år gamle Joakim Ophaug Røksland døde av skadene han fikk fra et stikkvåpen.

Drap Mandal bolig og politbil

Drapet skjedde i en bolig på Ime øst for Mandal.

Foto: Espen Sand / NTB scanpix

Røksland ble funnet drept i et boligområde på Ime i Mandal sist onsdag. En 19 år gammel kamerat av avdøde er siktet for drapet og er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

Slår fast dødsårsak

Politiet var raskt ute og sa at dødsåraken trolig var flere stikkskader. Og i dag bekrefter politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt overfor NRK at den foreløpige obduksjonsrapporten slår fast at dødsårsaken er stikkskader.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva obduksjonsrapporten sier.

Etterforskningen av drapet pågår fortsatt for fullt.

– Det pågår fortsatt etterforskning i saken. Vi har gjennomført og gjennomførter flere vitneavhør, og vi gjennomgår beslag vi har gjort, sier Seland.

Ikke påvirket

Det er tatt blodprøver av den drapssiktede 19-åringen for å kartlegge om han var påvirket.

– Vi har ikke fått resultatet fra prøven, men for politiet fremsto han ikke som påvirket drapsdagen, sier Seland til NTB .

19-åringen oppholder seg fortsatt på psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus.

– Vi prøver å få avhørt ham der i dag. Vi vil gå gjennom avhøret vi gjorde med ham samme dag som drapet skjedde, sier politiadvokaten.

Seland sier at politiet nå har god oversikt over det som skjedde inne i leiligheten på Ime der drapet fant sted. Forklaringer, tekniske undersøkelser og obduksjonsrapport stemmer overens.

– Det er beslaglagt stikkvåpen på åstedet, men jeg kan ikke si noe mer om det foreløpig, sier hun.

Begravelse i dag

Mandal videregående skole

Etter drapet ble det flagget på halv stang på Mandal videregående skole.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Joakim Ophaug Røksland begraves i dag.

Både han og den siktede 19-åringen var avgangselever på Mandal videregående skole. Elevene på skolen har fått fri siste del av av skoledagen i dag for å delta i begravelsen.