Reagerer på belterefs av sjåføren

Nettbuss Sør beklager at en av deres sjåfører nylig opplyste over høyttaleranlegget at passasjerer kunne miste førerkortet hvis de ikke festet setebeltet under kjøreturen.

Nettbuss Sør

I de bussene der det er montert setebelter, skal disse benyttes hver gang bussen er i fart.

Foto: NRK

Det var nok flere busspassasjerer som stusset da de hørte beskjeden på en av Nettbuss sine morgenruter mellom Kristiansand og Arendal.

Passasjer Roy Andre Reiersen var en av dem som skvatt til da bussjåføren over høyttaleranlegget informerte passasjerene om at de kunne miste førerkortet.

– Han sa det hadde kommet nye regler, og han ville informere alle om at det var påbudt med setebelte på bussen. Hvis det var kontroll og du satt uten belte, så ville du stå ansvarlig for å betale bot. Dersom du hadde førerkort, så ville du miste det, forteller Reiersen.

Reiersen forteller at han syntes det hørtes merkelig ut, ettersom man ikke mister førerkortet for å kjøre uten bilbelte i egen bil. Men han sier mange passasjerer reagerte raskt. Mange begynte også å søke opp trafikkreglene på mobilen.

– Jeg hørte mange klikkelyder, så alle tok på seg sikkerhetsbeltet.

Beklager feilinformasjon

Avdelingsleder Øyvind Hansen i Nettbuss Sør i Aust-Agder beklager at deres sjåfør feilinformerte morgentrøtte busspassasjerer.

Øyvind Hansen

Avdelingsleder Øyvind Hansen i Nettbuss Sør i Aust-Agder.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Det er selvsagt beklagelig når det oppstår forvirring i forhold til den informasjonen som vi kommer ut med. Det er ikke meningen å skremme folk, sier Hansen.

Han sier det er busselskapets oppgave å informere om at det er påbudt med setebelte under kjøring, men at de ikke skal si noe om konsekvensene hvis setebeltet ikke er festet.

– Vårt ansvar i forhold til informasjon om bruk av setebelter, er å opplyse om at det er påbudt. I forhold til hva som er konsekvensen av å ikke bruke bilbelte, så er det kontrollmyndighetene og den enkelte busspassasjers ansvar å sette seg inn i.

For dem som er i tvil om reglene, så kan Hansen opplyse om det korrekte:

– I de bussene der det er montert setebelte, skal disse benyttes hver gang bussen er i fart. Så enkelt er det.