NRK Meny
Normal

Bedre flybuss, takk!

Næringslivet blir bedt om å betale for bedre flybuss-tilbud.

Nettbuss

På halvparten av rutene mellom Arendal og Kjevik må passasjerene bytte buss. (arkivbilde)

Foto: NRK

 Hans Antonsen

Ordfører Hans Antonsen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Flybussen mellom Kjevik og Arendal kritiseres av mange. I dag samlet ordføreren i Grimstad, Hans Antonsen, de andre ordførerne på strekningen og adm. dir. i Nettbuss Sør, Anders Roger Øynes, for å diskutere den massive kritikken. Og resultatet oppsummerte han slik:

- Vi er enige om at vi må ha et bedre flybusstilbud. Nå inviterer vi næringslivet til et spleiselag med det offentlige. Og Nettbuss lover å sette i verk noen grep, sier Antonsen.

Færre buss-bytter

Flybusstilbudet har blitt karakterisert som elendig av både reisende og av poltikere, enkelte har tatt til orde for å si opp hele flybussen . I dag er 7 av de 15 daglige rutene mellom Kjevik og Arendal direkteruter. Resten er ruter som innebærer at passasjerene må bytte buss på E18. Nå åpner Nettbuss Sør for å kjøre flere direkteruter.

Anders Roger Øynes

Anders Roger Øynes mener selskapet ikke kan leve med den kraftige kritikken.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Vi skal nå se på om det er mulig å øke antallet direkteruter fra Kjevik på kveldstid , sier Øynes, og understreker at alle som var til stede skal bidra til å finne en bedre løsning for flybussen.

På møtet i dag gav Øynes ellers uttrykk for at den sterke kritikken er en belastning for selskapet og de ansatte, som man vanskelig kan leve med framover.

50 000 tok flybussen i fjor. Det er færre passasjerer enn for noen år siden. Nettbuss Sør gikk med 3,6 millioner kroner i underskudd på flybussen i fjor.