Bedragerisak mot Christer Tromsdal starter tirsdag

Bedrageritiltalte Christer Tromsdal må tirsdag svare for prismanipulering av en eiendom i Tvedestrand. Saken ble utsatt da Tromsdal i desember varslet at han ville tilstå.

Christer Tromsdal utenfor Oslo tingrett for å vitne.

Christer Tromsdal utenfor Oslo tingrett i forbindelse med en tidligere sak.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Saken gjelder blant annet en eiendom til 18,5 millioner kroner i Tvedestrand. Med hjelp av en stråmann skal Tromsdal ifølge tiltalen blant annet ha forledet DnB Nor Bank i Moss til å utbetale millioner i lån som betaling for tomteområdet Skuggevik. Han skal også ha manipulert prisen ved å legge inn falske bud. Kjøperne skal i ettertid ha tapt flere millioner på eiendommen.

Det er satt av hele elleve uker til hovedforhandlingen.

Utsatt flere ganger

Saken ble første gang behandlet i Oslo tingrett i 2012, men dommen ble senere opphevet på grunn av en inhabil meddommer. Når saken nå kommer opp igjen, er det etter flere utsettelser.

Grunnen til den siste utsettelsen er at Christer Tromsdals forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, i midten av desember varslet at Tromsdal vil erkjenne straffskyld på alle punkter han er tiltalt for.

Nyheten kom før hovedforhandlingen skulle starte, og forsvarerne til de to medtiltalte ba om en utsettelse for å få tid til å sette seg inn i de nye opplysningene.

De to medtiltalte har imidlertid ikke endret forklaring, bekreftet deres forsvarere overfor NTB søndag. Begge nekter straffskyld.

Ny utsettelse?

Advokat Mette-Julie Sundby, som er forsvarer for den ene av de to medtiltalte, utelukker ikke at det kan bli bedt om flere utsettelser.

– Men vi venter til vi har hørt Økokrims innledningsforedrag før vi tar stilling til det, sier hun til NTB.

De tre er blant annet tiltalt for å ha solgt svenske hoteller til det Økokrim mener var overpris. Totalt omfatter tiltalen verdier for titalls millioner kroner. (NRK/NTB)