NRK Meny
Normal

En syngende barnehage

Snømyra barnehage i Vennesla sang sin egen barnehagesang, da de i dag feiret barnehagens 17. mai. Nå kan de også høre seg selv synge på CD.

Video nsps_upload_2009_5_14_13_42_7_736.jpg

Mellom 50 og 60 barn gikk i tog, sammen med veterankorpset i Vennesla torsdag formiddag.

Selv om det bare er 14. mai feiret barna i Snømyra barnehage nasjonaldagen i formiddag.

Mellom 50 og 60 barn gikk i tog, sammen med veterankorpset i Vennesla og entusiastiske foreldre med videokamera.

- Vi går i tog og feirer 17. mai fordi vi er så heldige at vi bor i et land som det ikke er krig i, sier Elise på fire og et halvt år.

Hun har lært å synge "Ja vi elsker", men Snømyras egen barnehagesang er litt lettere, derfor sang de heller den i barnehagetoget.

Lager egen CD

Sang og musikk betyr mye for både barn og voksne på Snømyra barnehage. De har i flere år laget sin egen barnehage-CD og årets plate, som for det meste inneholder sanger som barna har vært med å skrive selv, ble "sluppet" i dag.

Initiativtaker til CDen, Johnny Sandåker, sier arbeidet med plata gir ungene stor selvtillit.

- Vi har i mange år sunget masse og hatt kor. Etter hvert fant vi ut at vi ville lage egne sanger om tema vi har i barnehagen. På høsten er barna egentlig ganske sjenerte, men på våren vil alle fram og synge foran alle de andre, så det er gøy å se utviklinga. Det er ikke tvil om at dette er med på å gi barna selvtillit, sier Sandåker.

Populære sangtema er blant annet insekter og kongler, og sangen om konglemannen og kongledama er laget etter et prosjekt som barnehagen har i skogen i Vennesla.

Nå kan barna høre på seg selv synge på CD, og vil du ha en smakebit, får du det i radioreportasjen under:

NETT-RADIO: SNØMYRA MED EGEN CD