NRK Meny
Normal

Barnedrapet i Søgne: – Dette er usigelig trist

Søgne kommune har satt inn kriseteam for å hjelpe pårørende på begge sider i drapssaken med to 14-åringer.

Fungerende ordfører i Søgne, Helge Andersen er preget av nyheten om drapet. En gutt på 14 år har tilstått å ha drept en jevngammel jente

Fungerende ordfører Helge Andresen.

Politiet har den siste tiden hatt mistanke til at 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen, som ble funnet død i Søgneelva i slutten av august, kunne være drept. Det til tross for at den foreløpige obduksjonsrapporten ikke pekte på tegn til det.

Denne uken fikk politiet inn flere opplysninger, og torsdag ble det etablerte en større etterforskningsgruppe i Agder politidistrikt. Det førte til at en 14 år gammel gutt ble kalt inn til avhør torsdag. Han innrømmet å ha tatt livet av den jevngamle jenta. Politiet betegner dem som bekjente.

Kommunen varslet i går

Siden gutten er under straffbar alder, er han tatt hånd om av barnevernet.

Kriminalteknikere Søgne

Kriminalteknikere begynte torsdag kveld å undersøke åstedet, som 14-åringen har påvist.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Søgne kommune ble varslet allerede torsdag at det kunne komme en alvorlig utvikling i saken. Det opplyser kommunelege Frank Andersen.

– Det jobbes spesielt inn mot skoler og familiene. Vi har et profesjonelt team, sier fungerende ordfører Helge Andresen til NRK.no.

– De fleste kjenner hverandre på et lite sted. To mindreårige er involvert. Hvilke tanker gjør du deg om det?

– Det er usigelig trist. Da jeg fikk høre om dette i ettermiddag, da stoppet det opp for meg, sier Andresen.

Rektor, helsesøster og psykiater er koblet inn. Det skal fredag holdes informasjonsmøter på de to ungdomsskolene til den drepte og den pågrepne gutten.

Stor sorg i Søgne

Nyheten om dødsfallet ble mottatt med stor sorg i Søgne. Både det lokale kulturhuset, kirken og skolen til jenta holdt minnemarkeringer i dagene etter at dødsfallet var bekreftet.

Kommunalsjef for oppvekstsektoren i Søgne kommune, Jon Wergeland, sier til NRK at man vil «øke voksentettheten» ved skolene der offeret og den mistenkte gikk, for å ivareta elevene etter sjokknyheten om drapet.

– Vi har kasta oss rundt og har fått rigget til et hjelpeapparat. Lærerne vil komme ekstra tidlig på jobb. I tillegg vil det være helsepersonell på plass, slik at elevene har mulighet til å snakke om det som har skjedd, sier Wergeland.

Han legger ikke skjul på at den alvorlige hendelsen går hardt inn på lokalsamfunnet.

– Dette er noe vi kjenner på kroppen. Men vi må håndtere det som best vi kan, og se hvilke reaksjoner som kommer i løpet av morgendagen, og hvordan det går inn på oss.

Nett-TV:

En fjorten år gammel gutt har tilstått å ha drept ei jevnaldra jente i Søgne. Jenta ble funnet for nesten to uker siden i Søgneelva.

Innslag fra TV torsdag kveld.