Fikk telefon om at barna var slått ned

– Livredd satte jeg meg i bilen og var framme før ambulansen, sier pappa Pål Stokkedalen (36). Lørdag kveld fikk han telefon om at guttene på 11 og 13 år var slått ned i byen.

Barna utsatt for vold

SKREMT: – Det er utrolig grovt å gjøre sånt mot barn. Vi er sjokkerte og skremte over at slikt kan skje, sier Pål Stokkedalen. Lørdag ble barna på 11 og 13 angrepet av en 29-åring i Kristiansand sentrum.

Foto: Eirik Damsgaard

– Jeg vet ikke hvem hun var. Men jeg vil gjerne få takke kvinnen som grep inn og prøvde å hindre volden, sier Pål Stokkedalen.

Mandag morgen sendte han begge guttene på skolen igjen. NRK møter faren i hjemmet øst for Kristiansand sentrum, hvor han fortsatt er preget av hendelsen i Kristiansand sentrum lørdag kveld.

Den siktede 29-åringen var ruset, og skal ifølge politiet huske lite. Han erkjenner ifølge politiet at han må være gjerningsmannen.

Tur med bestemor

Guttene var ute en tur med bestemor og en liten niese da sjokkbeskjeden kom. En voksen mann hadde gått løs på guttene.

Les også:

– Jeg ble først veldig redd. Da jeg kom fram gikk alt veldig fort. Barna stod utenfor butikken sammen med ei jente. Alle var livredde. Politiet hadde pågrepet en mann, og etter noen minutter kom ambulansen, forteller Stokkedalen.

Ett av barna gråt i smerte etter at voldsmannen hadde tatt skateboardet – og brukt det som slagvåpen mot rygg og nakke.

– Den andre var helt taus og fikk ikke fram noen ting. Deretter ble vi tatt hånd om av helsepersonell og jeg ble med til sykehuset, sier 36-åringen.

Rektor ringte

Selv om skadene ikke var så ille som først fryktet, er Stokkedalen rystet over hendelsen.

– Vi er sjokkerte og skremte. At det går folk ute som kan gjøre sånt.

– Hvordan går det med guttene nå?

– Etter forholdene bra. Rektor på skolen har tatt kontakt og lovet å snakke om dette å ta vare på dem.

Barn utsatt for vold

UTENFOR BUTIKKEN: Guttene ventet utenfor dagligvarebutikken med et skateboard, mens bestemor og niesen var inne for å handle.

Foto: Eirik Damsgaard

Faren har rukket å gjøre seg enkelte tanker om hvordan livet går videre.

– Nå må vi ta vare på hverandre og ta en dag av gangen. Guttene har aldri opplevd vold eller trusler eller noe liknende fra voksne personer. Dette vil de bære med seg som en skremmende opplevelse resten av livet. Det er klart.

Tidligere dømt

Bestemoren er svært nedtrykt etter hendelsen, hvor guttene fikk vente utenfor butikken, mens hun var inne og handlet med minstejenta.

Foreldrene skal til politiavhør med guttene i nær framtid. 29-åringen ble framstilt for fengsling mandag klokken 13. Han er tidligere dømt for kidnapping og vold mot en 14-åring.

– Det var jeg ikke klar over, sier Stokkedalen.

– Det gjør det hele enda mer skremmende.

Mannen (29) som er siktet for vold mot to små gutter i Kristiansand lørdag, er varetektsfengslet for inntil fire uker. Det går fram av en kjennelse fra Kristiansand tingrett mandag ettermiddag.