– De er veldig flinke, positive og har veldig lyst til å lage mat Noen av barna har aldri knekt et egg før. Men de er veldig engasjerte, forteller kursleder Julie Stupstad.
Meningen med matkurset er å få barn til å bli mer aktive hjemme på kjøkkenet. Barna har interesse for råvarer og syns det er veldig spennende å få muligheten til å bryne seg på kjøkkenet.
Lett å lage sunn mat
Da Kutoppen ble bygget var ønsket å lage et tradisjonelt skolekjøkken.
– Vi ønsket å lage et konsept der vi kunne lære barn å lage god og sunn mat, forteller spiserisjef Roy Arve Byremo.
Barna lager blant annet omelett og sitt eget smør.
– Vi ønsker å lære barn hvor lett det er å lage god mat. Jeg tror det er mange som tyr til lette løsninger som frossenpizza. Så når barn ser hvor lett det er å lage god mat, så tror vi at de går hjem til foreldrene og forteller dem hvor lett det er å lage god og sunn mat, avslutter Byremo.