Kan miste beinet etter skyteulykke

Gutten som i natt ble rammet av et vådeskudd i et skogholt på Langenes i Søgne, er utenfor livsfare, men han står i fare for å miste beinet.

Langenes i Søgne

Guttene var i dette turområdet på Langenes i Søgne da de prøveskjøt med hagler de hadde fått tak i.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– 14-åringen blir operert i morgentimene onsdag og det vurderes om gutten skal overføres til Oslo universitetssykehus, opplyser lensmann Terje Pedersen ved Søgne- og Songdalen lensmannskontor til NRK.

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen

Lennsmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Tre barn mellom 13–14 år fikk i natt tak i hver sin hagle og prøveskøyt våpnene på Langenes i Søgne. En 14-år gammel gutt ble truffet av et vådeskudd og fikk en alvorlig skade.

Utenfor livsfare

Gutten ble truffet i leggen. Politiet beskriver skyteskaden som stygg og alvorlig.

– Jeg snakket med faren hans nå i morgentimene som forteller at gutten ligger på operasjonsbordet. Han er utenfor livsfare, men man er usikker på hvordan det går med beinet, forteller Pedersen.

Guttene fikk tak i våpnene i et hus i nærområdet. Åstedet for skyteepisoden ligger på Langenes i Søgne vest for Kristiansand.

Politiet har brukt natta på å ta vare på guttene psykososialt. Søgne kommune har opprettet et kriseteam som skal ivareta guttene og deres familier.

– Kriseteamet vil i første omgang avdekke hvilket helsebehov guttene har. Deretter vil vi gjennomføre et avhør av de guttene som var til stede da det skjedde, forteller Pedersen.

Skøyt seg selv i leggen

Ulykken skjedde i et skogholt på Langenes i Søgne. Tre gutter hadde fått tilgang på tre hagler og skulle prøveskyte dem.

Turområde i Langenes i Søgne

I dette skogholtet på Langenes i Søgne skjedde skyteulykken.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Gutten mistet mye blod, men han var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehuset.

Politiet har foreløpig ikke fått klarlagt detaljene rundt hendelsen, men det skal ikke ha vært voksne til stede da vådeskuddsulykken skjedde.

Fant våpnene i hus

Politiet opplyser at de tre guttene hadde vært inne i et hus og funnet nøkkelen til et våpenskap. Ingen av guttene bodde i huset. Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 01.57 natt til onsdag.

Barna mellom 13 og 14 år hadde til hensikt og prøveskyte våpnene. Barna er nå sammen med sine foreldre på politistasjonen i Kristiansand. Politiet er i kontakt med barnevernet for å få råd.

Politiet fortsetter i morgentimene teknisk og taktisk etterforskning.

Laster kart, vennligst vent...