Hopp til innhold
Krimteknikere Karuss
Foto: Knut Egeland / NRK

Barn påkjørt av mobilkran

Oppsummert

En gutt (5) omkom etter en ulykke ved Karuss barnehage og skole i Vågsbygd, Kristiansand da en mobilkran begynte å skli på en gang- og sykkelsti. Søsteren (3) ble lettere skadet i ulykken.

 • Havarikommisjonen med kritikk

  Havarikommisjonen kritiserer Kristiansand kommune for mangelfull sikkerhet, etter at en fem år gammel gutt i fjor døde da han ble truffet av en mobilkran på en gang- og sykkelvei. Kranfirmaet får kritikk for dårlig bremsekontroll, skriver fvn.no.

  Ulykke med mobilkran i Vågsbygd
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Ferdig etterforsket

  Politiet er ferdig med å etterforske saken der en fem år gammel gutt på vei til barnehagen ble drept av ei mobilkran. Ifølge Fvn mener Statens Vegvesen årsaken til at krana sklei, var en kombinasjon av dårlige bremser, glatt underlag og tung last.

 • Ønsker økt sikkerhet på skoleveier

  Personskadeforbundet vil øke sikkerheten på skoleveier der det foregår anleggsarbeid. Bakgrunnen er flere dødsulykker på skoleveier. I mars omkom en fem år gammel gutt i Kristiansand etter at han havnet under en mobilkran på en gang- og sykkelsti. Les mer.

Lys og blomster på ulykkessted. Barnehagebarn passerer på sykkelstien hvor dødsulykken skjedde. Arkivbilder fra 7. mars hvor kriminalteknikkere undersøker kra og bremsespor på den is- og snøbelagte sykkelstien. Arkivbilder fra 8. mars med folk fra vegvesenet og havarikommisjonen som tester mobilkranas bremser. Mobilkrana kjører av både. Folk med refleksvester: Havarikommisjonen.