NRK Meny
Krimteknikere Karuss
Foto: Knut Egeland / NRK

Barn påkjørt av mobilkran

Oppsummert

En gutt (5) omkom etter en ulykke ved Karuss barnehage og skole i Vågsbygd, Kristiansand da en mobilkran begynte å skli på en gang- og sykkelsti. Søsteren (3) ble lettere skadet i ulykken.

 • Ferdig etterforsket

  Politiet er ferdig med å etterforske saken der en fem år gammel gutt på vei til barnehagen ble drept av ei mobilkran. Ifølge Fvn mener Statens Vegvesen årsaken til at krana sklei, var en kombinasjon av dårlige bremser, glatt underlag og tung last.

 • Ønsker økt sikkerhet på skoleveier

  Personskadeforbundet vil øke sikkerheten på skoleveier der det foregår anleggsarbeid. Bakgrunnen er flere dødsulykker på skoleveier. I mars omkom en fem år gammel gutt i Kristiansand etter at han havnet under en mobilkran på en gang- og sykkelsti. Les mer.

 • Forklarer bakgrunnen for varsel

  Undersøkelser viser at mobilkranas bremsefeil ikke ble avdekket under rutinekontroll to måneder før ulykka. Avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport, Per Mellum, forklarer bakgrunnen for varslet.

 • Varsel om «kritiske forhold»

  Foreløpige funn gjør at SHT informerer Arbeidstilsynet og Statens vegvesen og varsler om «sikkerhetskritiske forhold». – Foreløpige undersøkelser tyder på at vedlikehold, oppfølging og bremsekontroll av mobilkraner som er registrert før 2012 fortsatt er mangelfulle, skriver SHT. Les mer.

  Mobilkranen trekkes opp igjen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Lys og blomster på ulykkessted. Barnehagebarn passerer på sykkelstien hvor dødsulykken skjedde. Arkivbilder fra 7. mars hvor kriminalteknikkere undersøker kra og bremsespor på den is- og snøbelagte sykkelstien. Arkivbilder fra 8. mars med folk fra vegvesenet og havarikommisjonen som tester mobilkranas bremser. Mobilkrana kjører av både. Folk med refleksvester: Havarikommisjonen.