Ingen pågrepet etter bankran

Sparebanken Pluss på Nodeland ble ranet like før klokka 13.30. Politiet jakter fortsatt på to personer og har et godt signalement på en av dem.

Bankran

Politiet har sperret av området rundt Sparebanken Pluss som ble utsatt for væpnet ran fredag ettermiddag.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Alt tilgjengelig politimannskap er satt inn i jakten på to menn som ranet Sparebanken pluss sin fillial i Songdalen kommune fredag.

Foreløpig er ingen pågrepet.

Ransbilen funnet

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen

Det er ikke kjent hvor stort pengebeløp raneren fikk med seg, sier lensmann Terje Pedersen

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Klokka 13.27 fikk politiet melding om at en mann hadde kommet inn i banken og truet to ansatte med en pistollignende gjenstand. Raneren stakk fra stedet sammen med en person som satt utenfor banken i en ventende bil.

Bilen, en grønn Audi 100 som ble meldt stjålet fra Tinneheia i Kristiansand tidligere denne måneden, ble i ettermiddag funnet forlatt få kilometer fra åstedet.

– Bilen ble funnet ved Birkelid Asylmottak, men der stopper foreløpig sporene, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen.

– Snakket gebrokkent engelsk

Flere personer oppholdt seg utenfor banklokalet da ranet skjedde. De har i vitneavhør gitt en beskrivelse av raneren.

- Mannen skal være kraftig og ca 180 - 190 cm høy. Han var iført en sort hettegenser, sort finlandshette, sort bukse og bar på en sort pc-veske,sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

Vitnene mener mannen muligens var noe mørk i huden og snakket et noe gebrokkent engelsk. De bekrefter at mannen var bevæpnet, men det er ikke blitt bekreftet at det var en ekte pistol.

Sterkt preget


De to ansatte som var alene i banklokalet da ranet skjedde, er ikke kommet fysisk til skade. Raneren skal ha kommet tett på dem og viftet med våpenet.

Lensmann Pedersen forteller at de er sterkt preget av hendelsen.

- Vi forsøker å ta hånd om dem på beste måte. De er naturligvis rystet etter de de har vært gjennom, sier han.

Ber vitner melde seg


Politiet tror ranerne kan ha skiftet bil ved asylmottaket. De har gjennomført rundspørring ved mottaket, og vil utover kvelden jobbe videre med avhør av vitner. De har også sikret seg bilder fra bankens overvåkingskamera.

Lensmannen ber om flere tips.

– Vi ønsker at personer som har oppholdt seg i området rundt banken eller ved Birkelid asylmottak i timen før og etter ranet vil melde seg hvis de har gjort noen observasjoner.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men lensmannen sier de har foretatt alibisjekk av personer som har utført lignenede ran tidligere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.