Skal spille kamp her til lørdag

I Amazon Grimstad er de svært fortvilet bare fem dager før seriestart i Toppserien for kvinner. Norges Fotballforbund nekter å avlyse kampen mot Medkila, selv om klubben mener banen på Levermyr stadion er ødelagt av snø og is.

I Amazon Grimstad er de svært fortvilet fem dager før seriestart i Toppserien. Norges Fotballforbund vil vente med å avlyse kampen mot Medkila, selv om klubben mener banen er ødelagt av is og snø.

Amazon Grimstad er fem dager unna serieåpning, og verken klubben eller supportere, eller ikke minst motstanderen Medkila fra Harstad vet om det blir kamp.

Levermyr stadion

Levermyr stadion er dekket av snø og is. Norges fotballforbund vil ikke si om kampen flyttes før til torsdag.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Is, snø og råttent gress

– Her er det is, snø, gjørme og råttent gress og frost og tele, sier visekaptein Gro Ingvardsen i Amazon Grimstad når NRK møter henne på Levermyr stadion.

– Det er slik det blir når det har ligget is og sne i mange uker og det fortsatt er frost om nettene. Det går ikke an å spille fotballkamp her til lørdag, sier hun.

Amazon Grimstad skal etter planen møte Medkila på stadion til lørdag, men vil ha kampen utsatt. Norges fotballforbund (NFF) nekter å avlyse kampen nå.

– Det som er problemet er at NFF skal tvinge frem en kamp her til lørdag. De må enten utsette kampen eller flytte kampen til Sør Arena i Kristiansand, sier Ingvardsen.

Levermyr

– Alle skjønner at stadion ikke blir klar til lørdag, sier spiller Linn Merethe Thune på amazon Grimstad.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Klubben er ansvarlig for banen

Men forslaget om å bruke Sør Arena ble avslått av forbundet. De ønsker ikke å stille til intervju, men sier til NRK at de samme reglene gjelder for alle klubber i Norge om at klubbene selv er ansvarlig for at hjemmearenaen skal være klar til kamp.

Dermed er Amazon Grimstad selv ansvarlig for at banen er klar til lørdag, ifølge NFF. Forbundet sier også at de vil avgjøre om kampen blir utsatt innen torsdag, altså 48 timer før kampstart, slik reglene er.

– Det er for sent å vå et svar 48 timer før kamp. Klubbene og publikum trenger mere tid. Fotballforbundet må bestemme seg før torsdag om de bli kamp her på Levermyr, sier Ingvardsen.

– Unødvendig å vente

– Dersom kampen blir flyttet hadde banen på Levermyr stadion fått noen flere uker på seg. De som har sett banen skjønner at banen ikke kan brukes til lørdag. Dersom den brukes vil den bli ødelagt for resten av sesongen, sier Ingvardsen.

– Alle skjønner at stadion ikke blir klar. Det er unødvendig å vente helt til torsdag før den avgjørelsen tas, sier Amazon-spiller Linn Merethe Thune.

– Jeg synes det er ekstremt dårlig at vi ikke får beskjed tidligere fra fotballforbundet, sier hun.