Hopp til innhold

Balanserer på norsk og engelsk

«Livets Balanse» har Lene Jarlsby kalt sin andre plate. Datteren til en av Sørlandets mest folkekjære visediktere, balanserer mellom norske og engelske tekster, og har mye å fortelle.

Lene Jarlsby
Foto: Janne Aateigen / NRK

Hun har sunget siden hun som liten ble med pappa Kåre Zakariassen i studio og sang i Barnetimen i NRK.

Siden ble det blant annet funk-band og musikkstudier, jobb som musikk og norsklærer i ungdomsskolen og suksess i TV2s ”Korslaget”, der hun var sentral i Thom Hells ”Team Thom”.

For tre år siden kom debutplata, med tekster av hennes avdøde pappa, forfatteren og skuespilleren Kåre Zakariassen, og melodier av Jon Kleveland.

Humor og sommerlengt

– Pappa er med på min andre plate også, med to tekster, forteller Lene Jarlsby som på ”Marsvise” har fått med humoristen Rune Andersen som «kommentator» til farens sommerlengtende betraktninger i mars.

– Rune er fantastisk å jobbe med, og var jo veldig glad i min pappa, slår Lene Jarlsby fast.

Mye engelsk

Tittelen på plata mener hun både skal gjenspeile det hun selv søker i livet, og mangfoldet på plata til denne voksne artisten.

Hun debuterer også som låtskriver med kjærlighetssangen ”You and I”, som er en sang til sin mann. Den teksten er på engelsk.

– Det bare ble sånn, forklarer artisten som på sin debutplate sang alle tekstene på skarrende sørlandsk. Denne gang er flere tekster engelsk, og på de norske sangene er bare tre ord i ”Marsvise” på sørlandsk.

– Jeg er jo født og oppvokst i Oslo, forklarer hun selv om dialektbruken.

Gode hjelpere

Lene Jarlsby takker sine mange gode sørlandske hjelpere på sin nye plate. Særlig Anne Cathrine Albert som har skrevet seks av tekstene, og produsent Stein Berge Svendsen, begge fra byen hun selv bor i, nemlig Kristiansand.

Du møter Lene Jarlsby på Sørlandsscenen onsdag i halvfem-tida, og i Musikksnakk torsdag kan du høre anmelder Øyvind Nyvoll plassere plate på en stigende skala fra en til ti.