NRK Meny
Normal

Kamp mellom far og sønn i cupen

Han har alltid drømt om å nå Ullevål. I dag kan sønnen ødelegge drømmen.

Start har aldri kommet til finale i cupen, men i år er det klubbens store mål.
Det sier keepertrener Erik Ruthford Pedersen. I kveld møter Start Jerv i Grimstad. Og Pedersen må vinne over sønnen, som er treneren til Jerv.

Jerv-trener Steinar Pedersen unner sin far Erik Ruthford Pedersen en cupfinale, men i kveld vil han slå Start.

I kveld møtes Jerv og Start til cupkamp på Levermyr stadion.

NRK sender kampen direkte på nett fra klokka 18.00.

Pedersen

Erik Ruthford Pedersen har 44 sesonger i Start, men har ennå ikke opplevd en cupfinale med klubben. I år vil han til Ullevål.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Han har hele 44 sesonger i Start, men har ennå ikke opplevd en cupfinale med klubben. I år vil han til Ullevål. Men første hinder på veien er andredivisjonslaget Jerv, som trenes av sønnen hans, Steinar Pedersen.

– Klubben og laget har bestemt seg for at i år skal vi til cupfinalen og da er det det samme hvem som står på andre banehalvdel, da må vi vinne, sier keepertrener i Start, Erik Ruthford Pedersen.

– Er det noen som hadde fortjent å få en cupfinale, så er det han som sitter ved siden av meg. Men han skal holde på til neste år også, sier sønnen og ler.

Faren tar igjen, og mener at sønnen har mange år igjen til å oppnå heder og ære.

Et godt forhold

Far og sønn hyller hverandres kompetanse og fotballerfaring, og beskriver et tett og godt forhold. Men når kampen sparkes i gang i kveld, legges det gode far-sønn-forholdet på hylla.

Pappa Ruthford Pedersen sier han er sikker på at sønnen vil gjøre alt for å vinne.

– At han unner Start en cupfinale er greit, men onsdag vil han slå oss. Jeg har vært borti mange fotballspillere, men jeg kjenner ingen som er så dedikert som han. Jeg vet at han forbereder seg til kampen for å slå oss og det respekterer jeg.

Mulig å slå Start

Pedersen

Steinar Pedersen unner Start og faren en cupfinale, men i kveld vil han slå gamleklubben.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Steinar Pedersen mener også at det er mulig for Jerv å slå Start.

– Ja, visst er det mulig. Jeg tror ikke Start gleder seg veldig til å komme til Levermyr. Det er en kamp på 90 minutter med 11 mot 11 mann og det er fullt mulig.

– Fotball handler om marginer og Start har vært nær mange ganger. Men det er noe med å være best når det gjelder og ta sjansen når den ligger der. Det har ikke Start klart, sier Pedersen.

Ruthford Pedersen sier han vet om mange som kommer til å sitte supernervøse på Levermyr i kveld, fordi de håper at Start skal klare å nå cupfinalen til høsten.

– Det smerter at vi aldri har vært i cupfinalen. Det er personer som har bestilt hotellrom i Oslo 25 år på rad i håp om å klare å oppnå dette, så dette betyr mye. Cup er cup og i Norge er det å komme til Ullevål spesielt. Sånn er det bare, sier veteranen.

Slik gikk det forrige gang de møttes i cupen:

Forrige gang Start og Jerv møttes i cupen var 14. Mai 2010