Vil ha anmeldelser før kritikk

Politiet avviser at anmeldelser om trusler og trakassering av kvinner henlegges.

Bein føtter

Unge kvinner i Farsund hevder politiet ikke tar tak i trusselsaker. (ikk.bilde)

Foto: Illustrasjon:Kari Løberg Skår / NRK

Lensmannen i Farsund avviser at de henlegger mange saker der asylsøkere er anmeldt for trakassering og trusler.

En kvinnegruppe i byen mener politiet ikke tar slik kriminalitet på alvor, og krever møte med politimesteren, skriver Farsunds Avis.

Men lensmann Kåre Unhammer sier de bare har fått én anmeldelse i år.

- Vi har hørt en del rykter og vi har i ettertid hørt fra personer om episoder - men disse tingene er ikke blitt anmeldt, sier Unhammer.

- Henleggelser er et hån

Det mener en kvinnegruppe i Farsund som nå krever et møte med politimester i Agder, Kirsten Lindeberg.

Kvinnene hevder at anmeldelser mot asylsøkere som begår overgrep, trakasserer og kommer med trusler mot kvinner, blir henlagt av polititet.

- Det virker som om det er menn som sitter og oppsummerer kvinners føleri om utrygghet. Og at hovedpoenget er at den utryggfølelsen skal de ikke ha. Dette handler ikke om føleri, det handler om faktiske hendelser og opplevelser. Utryggheten er vel begrunnet i virkeligheten basert på erfaringer og gjerninger, sier en talsperson for gruppen til Farsunds Avis.

LES: UTRYGGE UNGE JENTER

- Anmeldelser etterforskes

Men ifølge lensmannen i Farsund så er problemet at ingen har meldt disse sakene til politiet. Og han avviser at noen på forhånd kan si at en sak blir henlagt

- Straffbare forhold blir etterforsket. Vi anbefaler folk som blir utsatt for ting som er straffbart å anmelde - og disse saken vil bli etterforsket, sier Unhammer.

Lensmannen vil helst ikke kommentere at kvinnene vil møte politimesteren selv, men undrer seg over at de ikke kontakter det lokale politi først.

Kvinnegruppen i Farsund ønsker foreløpig å være anonyme.

LES: KOMMUNALSJEF LOVER TRYGGHET