Avstandsforelsket oter

Oteren Lucky har lenge hatt øynene på ei søt oterjente. Nå er sommeren her, og tida for den store forelskelsen er kommet.

Video Avstandsforelsket oter

SE VIDEO: Oteren Lucky i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia er avstandsforelsket. Bli med når han for første gang får komme nær den nye kjæresten sin.

Lucky fikk en tøff start på livet. Han mistet mora si bare seks uker gammel, og var ikke mye høy i hatten da han ble funnet av to jenter på båttur i august 2009.

Oter

Slik så Lucky ut da han ble funnet som baby. Nå er Lucky blitt stor, og er klar for å stifte familie.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Men oteren var heldig og fikk bo i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad. Den lille sjarmøren fikk stell og pleie døgnet rundt, og måtte mates med flaske hver fjerde time. Han fikk han også sitt eget anlegg med vannbasseng. (Se video nederst).

Otere er utrydningstruet i Norge, og er spesielt sjeldne på Sørlandet. Den lille krabaten ble raskt en publikumsvinner i den lille dyrehagen.

Nå håper dyrepasserne at det snart skal komme oterbabyer. Derfor fikk Lucky denne uka endelig selskap av ei oterjente i anlegget sitt.

Mange avstands-møter

Otere er skikkelige einstøinger. Og for at Lucky, og det som forhåpentligvis skal bli oteren i hans liv, skulle få tid til å bli kjent, har dyrepasserne i hele vinter latt de to kurtisere hverandre på hver sin side av gjerdet.

Dermed har avstandsforelskelsen vokst, jevnt og trutt. Men at kjærlighet ikke alltid er enkelt, det fikk Lucky erfare. Dama hans greide nemlig å grave seg ut av buret sitt og stakk av.

Det ble lett høyt og lavt og satt ut feller med god mat, men oter-dama var vekk.

Det så ut til at kjærlighetshistorien skulle ende dårlig, men Lucky hadde flaks igjen, for etter to måneder på rømmen dukket hun plutselig opp igjen.

– Hun hadde mistet halve kropsvekta, men nå får hun mye mat og spiser godt, så vi skal få henne frisk igjen, sier dyreansvarlig Nils Harald Reiersen.

Klargjort for to

Nå er oteranlegget rigget for to, og det er tid for å se om avstandsforelskelsen kan bli tl noe mer.

Terje Jensen

Daglig leder i Den Lille Dyrehage, Terje Jensen, er spent på hvordan oternes forelskelse vil utvikle seg.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Hvis han ikke vil ha henne i anlegget sitt, eller hun synes dette er veldig skummelt og blir aggressiv, kan det gå galt. Da må vi skille dem og prøve igjen senere, sier daglig leder Terje Jensen.

– En kamp mellom otere kan ende i veldig stygge sår, eller enda verre...

Men det går bra. De to oterne begynner å leke med hverandre etter bare kort tid, og de ser ut til å være glade for at tida på hver sin side av gjerdet er over.

– Vi synes det ser bra ut. De viser en blanding av skrekkslagen fryd og mye nysgjerrighet. Man kan se at begge oterne koser seg, sier Jensen.

Video Avstandsforelsket oter

SE VIDEO FRA AUGUST 2009: En babyoter mistet mora si og var helt alene i verden. Men så fikk den nye foreldre...