NRK Meny
Normal

Leteaksjonen avsluttes

Leteaksjonen etter en savnet 74-åring i Kristiansand avsluttes.

Letingen trappes opp lille lulaften etter en eldre dement mann som har vært savnet i flere dager. Heimevernet og Sivilforsvaret går manngard i ulendt terreng i området fra Sørlandsparken mot Høvåg.

Leteaksjonen startet natt til søndag og over 200 personer har deltatt i letingen, men uten resultat. Nå avblåser politiet leteaksjonen.

– Vi avblåser når mørket kommer og har informert familien om det. Av og til er det dessverre slik, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Dersom letingen skal bli gjenopptatt, må det komme nye opplysninger om hvor mannen kan be finne seg.

Har lett med full styrke

Politi igangsetter leting

Politiet instruerer mannskaper fra Heimevernet før dagens leteaksjon.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Tirsdag har 87 personer fra Heimevernet, Sivilforsvaret og Røde Kors deltatt i letingen.

– I dag har aksjonen pågått med full styrke, sier Klausen.

Har dere noen teori om hva som har skjedd?

– Vi er fortalt at mannen har demens og han er savnet fra sitt eget hjem. Når det gjelder personer som har demens er det ikke alltid så lett å forstå handlingsmønsteret.

Savnet siden lørdag

Den savnede er 74 år gamle Sigurd Kallhovd. Han ble meldt savnet av familien lørdag kveld. Siste sikre spor er at han hadde tatt inn posten fredag morgen.

Det er også gjort observasjoner i 13–14 tiden lørdag, som kan passe beskrivelsen av mannen.

På bakgrunn av dette er det søkt i området på Hånes hvor mannen bor, og østover i området Lauvåsen. Tirsdag er det også søkt i turområder ved for Sørlandsparken.

– Vi har gjennomsøkt området Lauvåsen. I tillegg har heimevernet og Sivilforsvaret søkt i områder på sydsiden av Sørlandsparken, ned mot Drangsvann. Vi har også gjort søk på østsiden av E18, inn mot Timenesbakken.

Mannen skal være vant til å gå turer og politiet sier han derfor kan ha gått langt.

– Vi har også fått informasjon om hvilke områder telefonen hans har befunnet seg og vi har lett gjennom disse områdene, sier Klausen.